USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Антимонопольники заборонили мерії підвищувати тариф

17 Лютого 2010 09:40
Дії виконкому Луцької міськради щодо зніми коефіцієнту витрат на утримання житлових будинків без проведення громадських слухань кваліфікуються порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.
Такий висновок ухвалила адміністративна колегія обласного територіального відділення Антимонопольного комітету. Вона завершила розгляд справи, розпочатої в жовтні 2009 року, про порушення Луцьким виконкомом законодавства про захист економічної конкуренції.
Колегія зобов’язала міськвиконком виправити порушення добросовісної конкуренції. Для цього мерія мусить організувати до 1 травня громадські слухання для кожного будинку. І там роз’яснити власникам будинків і гуртожитків, квартир і нежитлових приміщень, інших споживачів порядок формування тарифу на послуги з утримання будинків.
Крім  того, міськвиконком повинен надати АМКУ до 1 березня проект рішення щодо встановлення за результатами проведених громадських слухань для кожного будинку розміру тарифу на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій. Звісно, виходячи із узгодженого переліку цих послуг.
«Хоча антимонопольні органи не відповідають за тарифоутворення в державі, ми не можемо стояти осторонь таких соціально важливих проблем. Місцева влада несе повну відповідальність за житлово-комунальні тарифи і їх розрахунки до копійки», - кажуть антимонопольники.
Вони вважають, що тарифи повинні бути економічно обґрунтованими. І повинні встановлюватися прозоро тільки за результатами обговорення з громадою міста, думка якої повинна бути врахована, - інформує прес-служба Волинського територіального відділення АМКУ.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Для антимонопольників Показати IP 17 Лютого 2010 10:16
"Хоча антимонопольні органи не відповідають за тарифоутворення в державі, ми не можемо стояти осторонь ..." - в загальному це називається перевищення службових повноважень. За тарифоутворення відповідає інший державний орган. А антимонопольний комітет має право робити тільки те що йому дозволено, на відміну від громадянина, якій може робити все що не заборонено. Це ази, панове дерслужбовці. В нормальній державі за ваші самодіяльні ініціативи вам потрібно було б пройти позачергову атестацію на вашу профпригодність, а в нас - некомпетентність можна завжди списати на "..ми не можемо стояти осторонь...". Яка держава, такі й її органи :-) P.S. Не прихильник високих тарифів, але якщо всі будуть робити вигляд що за все відповідають, то цьому бардаку кінця не буде!
Вова Показати IP 17 Лютого 2010 11:36
Згоден з попереднім коментатором на 100%. Антимонопольний це дуже цікава контора. Краще перевірили сферу паливно-мастильних матеріалів а не докінця догроблювали ЖЕКи. Хто живе у власному будинку, той за його утримання платить в декілька разів більше, а хто не хоче платити ЖЕКу то хай створює об"єднання співвласників. Бо тарифи ЖЕКу напряму залежать від вартості матеріалів, зарплати і т.д.
Хохма Показати IP 18 Лютого 2010 01:20
Я не прокуратура, але не можу стояти, сидіти, лежати осторонь, а тому рекомендую тому хто підписав рекомендацію в міськраду звільнитись.
Не стою осторонь! Показати IP 18 Лютого 2010 10:18
а я зовсім не маю відношення до правохоронних органів, але не можу стояти осторонь корупції в антимонопольному комітеті, тому збираю охочих прийти до них з перевіркою! Не звертайте увагу на те що ми не маємо права це робити, головне що ми не байдужі!!!
злата Показати IP 18 Лютого 2010 13:55
Лучани,ви що спите?В рахунках ,які Вам виставляють до сплати тарифи на обслуговування будинків та прибудинкових територій вже підняті приблизно у 2 рази!!!А ЖЕКи гробив мер по завданню своїх покровителів для копійчаної приватизації.Треба сказати,що це йому майже вдалося.
rus Показати IP 18 Лютого 2010 15:56
Останнім часом і антимонопольний і цінова інспекція стручаються у справи субєктів господарювання не маючи на те законного права. Для чого? Отримати додаткові надходження і для фірми і для себе особисто. В Луцьку це давно не секрет. А це називається КОРУПЦІЯ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus