USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Антитерористичний підрозділ Польщі побував у Луцьку. ФОТО

4 Травня 2013 13:30
Спільні навчання спецпідрозділів України та польщі відбулися на базі Волинського обласного управління міліції.

Спільний тренінг та навчально-практичний семінар провели працівники РМОП «Беркут» УМВС і ВШР «Сокіл» УБОЗ УМВС України у Волинській області із представниками Антитерористичного підрозділу Люблінської воєводської комендатури поліції з тактики протидії терористичним актам та затримання озброєних злочинців, підготовки особового складу до виконання поставлених завдань, а також обмінялися досвідом та налагодили співробітництво між спеціальними підрозділами України та Республіки Польща, - інформують у СЗГ УМВС в області.

Візит польської делегації розпочався із зустрічі з заступником начальника управління – начальником міліції громадської безпеки УМВС полковником міліції Володимиром Поліщуком, який наголосив на необхідності розвитку співробітництва між спеціальними підрозділами України та Польщі з питань протидії терористичним актам та затримання озброєних злочинців.

Своєю чергою, начальник Антитерористичного підрозділу Люблінської воєводської комендатури поліції надкомісар Рафал Бєрнацькі висловив українській стороні слова подяки за запрошення для участі у навчаннях та підкреслив, що це позитивно вплине на зміцнення професійного рівня цих підрозділів.

Учасники семінару ознайомилися з експозицією озброєння та бойової техніки українських спецпідрозділів за місцем постійної дислокації РМОП «Беркут» та ВШР «Сокіл», з матеріально-технічною базою українських спецпідрозділів, озброєнням та спеціальними засобами, автотранспортною технікою. Особливе захоплення у польських поліцейських викликав пістолет-кулемет «Форт – 223».

Власне, семінар відбувся у форматі «круглого столу». Командир РМОП «Беркут» підполковник міліції Дмитро Беляєв та начальник ВШР «Сокіл» підполковник міліції Володимир Лотвін ознайомили польську делегацію з історією створення спецпідрозділів, їх основними завданнями, функціями, структурою. Також поінформували присутніх про основні способи залучення працівників до виконання спеціальних завдань, правові основи застосування зброї та спеціальних засобів, засобів індивідуального захисту, бронетехніки.

Асистент групи мінерів та піротехніків Антитерористичного підрозділу Люблінської воєводської комендатури поліції аспірант Томаш Холик розповів, що їхня група мінерів та піротехніків є єдиним підрозділом у Люблінському воєводстві, який залучається до розмінування вибухонебезпечних пристроїв та небезпечних речовин.

Наступного дня відбулися спільні навчання. Представники польської поліції ознайомили присутніх із бойовими вправами, які використовуються для навчання працівників щодо виконання завдань, а відтак продемонстрували тактику підрозділу під час виконання завдань у приміщенні, на вулиці та лісовій місцевості, а також застосування звукошумових спеціальних засобів і засобів підриву під час проведення спеціальних операцій.

Працівники штурмового взводу РМОП «Беркут» та ВШР «Сокіл» продемонстрували тактику роботи під час проведення спеціальних операцій у групі: «двійка», «трійка», «п’ятірка», зокрема із застосування куленепробивного щита.

Після завершення першого етапу навчання продовжилися за місцем постійної дислокації РМОП «Беркут» та ВШР «Сокіл», де представниками польської поліції була продемонстрована тактика, яка використовується їхніми працівниками для затримання злочинців в умовах приміщення, автомобіля та громадського місця.

Під час підбиття підсумків Володимир Поліщук відзначив, що проведення таких навчань позитивно вплине на стан бойової готовності спецпідрозділів України та Республіки Польща, а отриманий досвід позитивно використовуватиметься при плануванні та проведенні спеціальних операцій.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus