USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Архітектори радитимуться з істориками, як будувати

30 Жовтня 2009 10:40
У Луцьку буде створена експертно-консультаційна рада при Луцькому міському голові, з якою в обов’язковому порядку будуть радитись під час вирішення питань містобудування. Відтепер велику увагу будуть звертати на те, чи вписується новобудова у загальний архітектурний ансамбль міста. Про це 30 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
Директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Сергій Годлевський підтримав цю ініціативу Громадської Ради Волині і запропонував голові цієї організації Ігорю Левчуку безпосередньо підключитися до створення нової організації.
«У Польщі є спеціальна посада - «консерватор забиткув», без рішення якого ніхто не може ступити й кроку. У Кам’янці-Подільському є художньо-архітектурна рада. Тож ідея вцілому хороша», -  каже Годлевський.
Чиновник наголошує, що до обов’язків новоствореної ради має увійти захист існуючих пам’яток, щоб  не робити «пост скриптум»  у випадках зникнення об’єктів історичного значення.
Відтак, до 15 листопада голова Громадської Ради Волині Ігор Левчук підготує проект положення про експертно-консультаційну раду з питань збереження історичної спадщини. Також складуть список, спеціалістів, які будуть входити до цього органу.
Як стверджує пан Левчук, нинішній генплан Луцька не має під собою історичного підґрунтя. Під час його розробки не були взяті до уваги пам’ятки архітектури міста та їх специфіка. Як наслідок – чимало пам’яток зруйновано вщент, а частина взагалі зникла.
«Усі питання архітектури у старому місті повинні узгоджуватись через експертну раду», - переконаний громадський діяч
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus