USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скандальний закон про ринок землі: як голосували волинські нардепи

31 Березня 2020 09:44
Жоден із волинських нардепів-мажоритарників не голосував за скандальний законопроєкт, який дозволяє продаж української землі. Натомість такі знайшлись серед «списочників» партії «Слуга народу».

Результати поіменного голосування опублікували на сайті Верховної Ради.

Волинські народні депутати від мажоритарних округів Ігор Палиця, Степан Івахів, Ігор Гузь, Ірина Констанкевич, Вячеслав Рубльов були відсутні під час голосування.

Також був відсутній під час голосування нардеп від «Слуги народу» Валерій Стернійчук. Волинянин Олександр Колтунович, який входить до фракції «Опозиційна платформа – за життя», був на засіданні, але не голосував.

Єдиними нардепами-волинянами, які підтримали скандальний законопроєкт, стали члени партії «Слуга народу», волиняни Федір Веніславський та Андрій Герус.

Нагадаємо, пізно вночі 31 березня, зібравшись під час карантину, Верховна Рада прийняла закон про обіг земель сільськогосподарського призначення, який запроваджує ринок землі в Україні з 1 липня 2021 року.

Нардеп від Луцька Ігор Палиця неодноразово заявляв, що Україна не готова до впровадження ринку землі, зокрема через те, що близько 40% наділів – не інвентаризовані. А селяни, попри заяви ініціаторів ринку, не матимуть змогу придбати землю і працювати на ній, в тому числі через дорогі кредити на покупку техніки й устаткування. Тому впровадження ринку землі в нинішньому вигляді неприпустиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 31 Березня 2020 09:59
Землею вільно торгують на чорному ринку. Будь яку ділянку можна купити,приватизувати чи змінити призначення.Мораторій це зло для українців.
Лана Показати IP 31 Березня 2020 10:48
А де обіцяний референдум? А, що народ не потрібно запитати? Адже це наша, українська земля, земля народу, а не "Слуг" ворога. Яке моральне право вони мали приймати такий закон без згоди народу!!!
Я до Лана Показати IP 1 Квітня 2020 00:27
В кого питати? В таких, як ви людей з ящиком на шиї замість голови?
Волинянин до Лана Показати IP 1 Квітня 2020 23:17
До прийняття цього закону власники землі не були фактично власниками, так як право власності було обмежене, люди - не могли розпоряджатися своєю землею. Зараз все зміниться. Я як представник Українського народу, Громадянин України, власник земельного паю зможу купити або продати землю на ринкових умовах.
777 Показати IP 31 Березня 2020 12:09
Скачите дурни. Дедушка Адольф в аду хлопает в ладоши.он хотел вагонами вывезти землю.а тут такой подарок ему сделали свидомые.
Лучанин до 777 Показати IP 31 Березня 2020 13:22
Тобі то що до того? За землю хвилюєшся?
Олег Показати IP 31 Березня 2020 12:57
А чому були відсутні???
Баба до Дідо Показати IP 31 Березня 2020 14:43
Все те, шо зробили - купили, приватизували чи змінили призначення до прийняття Закону підлягає націоналізації !
T Показати IP 31 Березня 2020 17:02
Був у Боратині колись радгосп. Нема радгоспу....і земель нема
Олександр Показати IP 31 Березня 2020 20:23
А як наші нардепи голосували за банківський закон?
До Т Показати IP 31 Березня 2020 21:05
Скажеш таке, як то - нема земель ? Є і Боратин, є і земля. От тільки на тій землі не пшениця колоситься, і не цукрові буряки ростуть, і не випасається худоба, а стоять на розданих сільською радою сільських полях депутатські, прокурорські, панські, суддівські, чиновницькі хатинки - 3 на 3 ! Ні, не метри, а поверхи ! Вони ж так люблять село і на землі працювати ! Правда, молоко, сметану, яйця, картоплю, цибулю, яблука, м'ясо і сало з Луцька возять ! А взамін до Луцька у садочки і школи своїх дітей везуть - такі собі товарні відносини, бартер свого роду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus