USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Авто для луцьких неповносправних знову на ходу

6 Грудня 2013 13:25
Перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями у Територіальному центрі соціального обслуговування міста відновлять з наступного понеділка, 9 грудня.

Більше місяця автомобіль «Фіат Дукато», який знаходиться на балансі Територіального центру соціального обслуговування департаменту соціальної політики міськради, перебував на ремонті.

Автомобіль 1998 року випуску міська рада передала на баланс центру ще у 2006 році. Зважаючи на те, що транспорт щодня долає не один кілометр, машина часто виходить з ладу. У жовтні цього року вона була вже у катастрофічному стані. Днище, бокові панелі, низ крил пошкодила корозія, розповідає директор Територіального центру Галина Шатецька.


«Начинка» практично вивалювалась на ходу. Кошти, необхідні для ремонту автомобілю – сума для установи майже космічна. На щастя, каже Галина Шатецька, не відмовили у допомозі благодійники.

« З благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» ми співпрацюємо вже два роки. За цей час нам допомогли відремонтувати їдальню, де можуть поїсти до 50 людей. Фонд допомагав і меблями, і побутовою технікою, посудом, роздавали продуктові набори, засоби гігієни. А тепер ми звернулися у фонд і вони залюбки погодилися допомогти нам відремонтувати автомобіль, за що ми дуже вдячні»,- розповідає директор Територіального центру.

Територіальний центр обслуговує більше 3 тисяч лучан з соціально незахищених верств населення. Більше тисячі з них – люди з особливими потребами. Дуже часто, каже Галина Шатецька, ці люди потребують допомоги в перевезенні по місту, особливо це стосується неповносправних, які пересуваються на візках.

«Для таких людей спеціально пристосований автомобіль – це величезна підтримка. До прикладу, ми збираємо дітей і привозимо на заняття у громадську організацію «Джерело життя». Ці діти також хочуть жити повноцінним життям, відвідувати різноманітні заходи. В салон поміщається до 8 дитячих інвалідних візків. Дорослих – 4-5. Іноді перевозимо меблі, які пожертвували небайдужі люди. Адже серед наших підопічних є й такі, в яких немає навіть старого дивану щоб поспати», - каже Галина Шатецька.

Тепер, після ремонту, автомобіль уже готовий до виїздів. З понеділка, переконує директор Територіального центру, відновить перевезення.


До слова, зазвичай «Фіат Дукато» у центрі щоденно здійснює 10-11 перевезень. З початку року автомобіль уже зробив більше тисячі виїздів. До прикладу, торік машина виїжджала на виклики трохи більше 400 разів. Тож це авто для Територіального центру соціального обслуговування – величезна необхідність. Але й його не вистачає. Зараз, каже директор, подумують над тим, щоб переобладнати ще й стару «Газель» для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
громада Показати IP 6 Грудня 2013 15:08
Ігоре Петровичу, дякуємо вам за те що ви робите для людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus