USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Багатьом лучанам субсидія не світить, – Шиба

20 Липня 2010 13:20
Сфера теплокомуненергетики Луцька зазнає непоправних збитків через підвищення ціни на газ, адже воно викличе підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, – переконаний луцький міський голова Богдан Шиба.

Про це мер Луцька розповів 20 липня під час щотижневої оперативної наради.

Шиба впевнений, що порядок корегування і підвищення тарифів «в кращому випадку займе два місяці». Хоча заодно і стверджує, що в Луцьку ситуація не надто критична, порівняно з іншими містами.

«Однак після підняття вартості газу тарифи на теплопостачання і гарячу воду можуть зрости на 27-28%», – сказав луцький мер.

І хоч поріг сукупного доходу, необхідного для отримання субсидії, понизять, скористатися системою субсидій не зможуть багато людей, впевнений мер.

«Тисячі людей в місті Луцьку працюють поза легальним полем, тому не зможуть показати свої доходи. Навіть якщо ці доходи мінімальні, все одно вони не зможуть скористатися системою субсидій і захистити себе», – прогнозує мер.

Єдиним виходом із ситуації, вважає очільник Луцька, є повна легалізація системи зайнятості. Однак як на ділі вирішувати цю «найбільш дражливу тему», Шиба поки не знає.

Нагадаємо, ціни на газ зростуть на 50% з 1 серпня.

Прогнозується, що слідом за газом в Україні підвищаться й інші комунальні тарифи. Зокрема, вартість водопостачання й опалення в Україні зростуть приблизно на чверть.

Разом із тим, уряд обіцяє понизити поріг сукупного доходу для отримання субсидії: якщо раніше працездатна сім’я повинна була сплачувати за тепло 20% від суми сукупного доходу, то тепер ця планка зменшується до 15%. А для пенсіонерів – з 15 до 10 %.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus