USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ми сидимо на пеньках і гадаємо, що якщо нема бюджету, то у справі нічого не світить, – Президент. ФОТО

10 Липня 2009 09:00
На базі Волинського обласного санаторію «Лісова пісня» Президент України Віктор Ющенко провів всеукраїнську нараду з питань розвитку природно-заповідної справи. У зустрічі взяли участь представники Секретаріату Президента, ВРУ, Генпрокуратури, керівників обласних державних адміністрацій, природозахисних організацій, науковці. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
В санаторії «Лісова пісня», що на терені Шацького національного парку, зібралися представники як державного, так і обласного бомонду. Гелікоптером прилетів і сам Президент.
 
Віктор Ющенко зауважив, що говоритимуть про потребу суспільства мати середовище, яке б відповідало цілям повноцінного життя. «Ми сидимо на пеньках і гадаємо, що якщо нема бюджету, то в цій справі нічого не світить», – сказав він. Проте, за його словами, «це не є проблема фінансова, а є проблема уяви».
 
В Україні проживає 46 мільйонів жителів і лише 3 мільйона відвідують природно-заповідні зони. Таку ситуацію треба змінити – наголосив глава держави, бо туризм – провідний сектор економіки. Й у першу чергу цим повинні займатися голови обласних адміністрацій. «Ця робота повинна починатися, перш за все, з вас», – сказав Віктор Ющенко. «Це маленьке питання вашої великої компетенції: зустріти людей, які кладуть в казну мільйони гривень», – додав пізніше він.
 
Президент також розповів присутнім про низку проблем, які існують в сфері утворення заповідних зон. Наприклад, він не оминув перешкоди у створенні Карпатського біосферного заповідника, проблеми Нікітського ботанічного саду, Ялтинського гірсько-лісового державного заповідника. Глава держави також звернув увагу на незаконне відчуження земель в заповідниках, парках. За його словами, до кінця наступного року у співпраці з ОДА та органами місцевого самоврядування треба забезпечити встановлення у натурі меж заповідних зон. Також потрібне виготовлення документів, що посвідчують право на надані їм земельні ділянки.
 
 
Опісля декількагодинної наради, він доручив керівникам заповідних зон України протягом двох днів подати свої пропозиції та зауваги щодо Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо розвитку природно-заповідної справи, вдосконалення управління об’єктами природно-заповідного фонду». Голови обласних адміністрацій та місцеві органи влади повинні за 30 днів висловити свої точки зору щодо того, які природні парки та заповідні зони вони бачать на своїх територіях. «Ми повинні вийти на базовий документ, знайти головну лінію удару», – сказав Віктор Ющенко.
 
По закінченні свого візиту на Волинь Президент обмінявся з «чатуючими» на нього відпочивальниками «Лісової пісні» декількома словами та покинув озерний край, так, як і потрапив сюди, – на гелікоптері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Липня 2009 21:24
Мар'янко, молодець!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus