USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бандера став Почесним громадянином Луцька

17 Грудня 2010 17:26
Звання Почесного громадянина Луцька присвоєно провіднику українських націоналістів Степанові Бандері.
Таке рішення 17 грудня прийняли депутати Луцької міської ради, інформує «ВІП».
Із поданням про присвоєння Бандері звання Почесного громадянина Луцька звернулася фракція «Свободи» в міськраді.
Раніше депутатська комісія з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту підтримала цю ініціативу, враховуючи «вагому історичну роль Головного Провідника ОУН (революційної) Степана Бандери та його значний особистий внесок, героїзм і самопожертву в національно-визвольній боротьбі».
Ірина Комлик із Партії регіонів висловила думку, що присвоювати звання Почесного громадянина постаті, яка роз’єднує Україну, недоцільно. Варто зокрема вшановувати живих. «Історію не можна забувати, але в жодному разі не треба ставати її заручниками», - сказала Комлик. Тим більше, що Бандері поставили чимало пам’ятників, його ім’ям названі вулиці.
Тим часом «свободівець» Андрій Калахан каже, що не розуміє, яким чином постать Бандери може роз’єднувати Україну, адже він боровся за соборність держави. Аскольд Пекарський його підтримав.
Депутат Сергій Григоренко із «Батьківщини» теж підтримав пропозицію присвоїти почесного городянина Бандері, адже, на його думку, Луцьк у цьому плані суттєво програє навіть сусіднім містам.
Представник фракції «За Україну» Павло Данильчук підтримав пропозицію «Свободи» і висловив ідею, що доречно голосувати це питання в поіменному режимі.
Міський голова Микола Романюк поставив на голосування проект рішення. Луцька міськрада погодилася із пропозицією фракції «Свободи» та профільної комісії.
За присвоєння звання «Почесний громадянин Луцька» Бандері проголосував 31 депутат.
Рішення міськради набере чинності з 1 січня 2011 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
ZloyDed Показати IP 17 Грудня 2010 18:12
Дожилися! У місті інших життєвоважливих проблем немає?? Обрали на свою голову депутатів, які займаються всім чим завгодно, але тільки не проблемами людей! Ганьба!
Влад Показати IP 17 Грудня 2010 18:25
Каждому 31-му члену -тавро на лоб с харей идола...
Упівець Показати IP 17 Грудня 2010 19:06
СЛАВА УКРАЇНІ ! Приємно чути - українці шанують своїх героїв! Так тримати!
Лучанин Показати IP 17 Грудня 2010 19:26
Цікавить тільки одне: почесним громадянином міста може бути людина яка зробила щось вагоме для міста. Що конкретно зробив Бандера для Луцька і для Лучан??? Крім дурі ніякого конструктиву. Знову гра в політику, яка і роз'єднує людей!
Україночка Показати IP 17 Грудня 2010 19:45
Наші чиновники крім роздавання грамот і звань нічим більше не займаються...Soviet Union каже "I ll be back!!!!"
Клим Савур Показати IP 17 Грудня 2010 19:50
Може конкретно для Луцька і лучан і не зробив нічого, але "конкретно" для України і для українців - повстав, боровся, надихав інших і загинув в ім"я НЕЗАЛЕЖНОЇ, ВІЛЬНОЇ, СОБОРНОЇ УКРАЇНИ !!!
Волинська Січ Показати IP 17 Грудня 2010 20:10
Підтримую луцьких колег - молодці! Бандера - це символ нації, символ боротьби українського народу.
Дехто Показати IP 17 Грудня 2010 20:18
А як там з памятником справи?
Данило Показати IP 17 Грудня 2010 20:22
Всей шворе протистуционной по башке бандерой. Чтобы им эта бандера снилась,кошмарилась и не переставалась,сралась и рыгалась.Чучела выбирают подобное чучело.Веди нас наш -истукан в преисподню.
Всеволод Показати IP 17 Грудня 2010 20:43
У вересні напавши на Польшу " Освободітелі" з СРСР та "Захватчікі"розвязали ІІ-світову війну. Польська тюремна адміністрація звільнила вязнів і включно С.А.Бандеру. Пізньої осені 1939 року С. Бандера перебував (таємно) м.Луцьку. Його рух зробив більше користі для українців ніж червоні диверсанти і терористи (Кузнецов та інші бандити). Ми відродилися з ґрунту, наскрізь напоєного кров’ю наших предків, що полягли в боротьбі за волю України, ми виссали з молоком наших матерів стародавню любов нації до Вітчизни та її свободи і ненависть до насилля над нами... Нас горстка, але ми сильні нашою любов’ю до України!.. Нас мало, але голос наш лунатиме скрізь на Україні, і кожний, у кого ще не спідлене серце, озветься до нас, а в кого спідлене, до того ми самі озвемось! Микола МІХНОВСЬКИЙ
makar Показати IP 17 Грудня 2010 21:09
fuck off!!!та це нісенітниця якась....мля,та хіба це начасі зараз????придурки якісь...спочатку потрібноо налагодити економічні процеси в області,місті(справедливі податки,інвестиційна політика,добробут регіону...),а вже потм піклуватися про історичні постаті.Чи ви думаєте,цю новину Схід України сприйме як позитивну??? Я-за Україну.але насамперед ЕКОНОМІКА,а вже потім все решта. от коли ми не будемо задумуватись,купити той чи інший костюм(або вечірню сукню),відпочити в Карпатах чи в Чорногорії...от тоді починайте мову про Бандеру,як би не патріотично це не звучло...
Українець до makar Показати IP 18 Грудня 2010 17:19
Та ні... ти не за Україну, та за свою шкуру.
makar Показати IP 17 Грудня 2010 21:11
...ще раз FUCK OFF!!!
Ладомир Показати IP 17 Грудня 2010 22:18
ГЕРОЇВ – НЕ СУДЯТЬ. ГЕРОЙ – ПЕРЕМОЖЕЦЬ! Після ГЕРОЇВ залишається щось вагоме. Що залишив бандера? бандера – програв все що міг і не має права бути героєм. бандера такий самий герой як і гітлер. обидва невдахи. Мученик – ТАК, бо за щось мучився, тільки не герой.
Сашка Показати IP 17 Грудня 2010 23:09
О да, гєрой, боровся він, да-да-да... Ну нічьо, хай нацикі порадіють, толку то з того ніякого)
дідо Показати IP 18 Грудня 2010 06:27
Безперечно Бандера є героєм України, але це присвоєння пахне совком. Памятники більшовицьким вождям також ставили у кожному селі... у міськраді сидять гомосовєтікуси
СН до дідо Показати IP 19 Грудня 2010 13:47
Вікторов, помовч.
Данило Показати IP 18 Грудня 2010 07:41
Всем соплежуйным рычукам и обосраным модерастам, свои не опубликованые коментарии оставляю им для личного прочтения и изготовления общего ПАМПЕРСА.
Оглядач Показати IP 18 Грудня 2010 10:52
Активісти партії "Свобода" крім х-ні нічого іншого й не могли б запропонувати за визначенням.
Мішка Показати IP 18 Грудня 2010 15:55
Ви вдумайтесь... Дати людині такий статус, який не відповідає дійсності, Яка не мала відношення взагалі ні до чого, вбивала, мордувала і віднімала життя простого люду, наввіть не вояків, це принизливо! Людині,котра розколює українське суспільсьтво треба не пам’ятники і не приймати такі рішення, а ганьбити і не тільки словами, а й діями проти цього! Німецькі вояки і то були благородніші ніж ця сволота і його, так званий рух... Всіх їх треба засудити до смертної кари!!!!!
Володимир Показати IP 18 Грудня 2010 16:11
Слава нацизму! Тільки так це можна зрозуміти.
makar Показати IP 18 Грудня 2010 18:28
історію кожен може трактувати по своєму...але Данило нагнав такої пурги,що хоч стій,хоч падай...
Волинська Січ Показати IP 18 Грудня 2010 19:37
москалям "мішки", "данилу" і їм подібним(путінським вилупкам) - ваше місце в москві, біля мавзолею... Їдьте туди і охороняйте свого ідола, завдяки якому і його перевороту 1917 року, було вбито, знищено, замучено мільйони українців, спалено тисячі церков... Ваше місце в пеклі, за ту брехню, ненависть і злобу на все українське
Шухевич Показати IP 18 Грудня 2010 19:47
Тече річка Прип"ть, В ній москальська кров, москалів ми били- Будем бити знов!!! СЛАВА УКРАЇНІ !!!
Бандерівець Показати IP 18 Грудня 2010 20:02
Героям слава! Зродились ми великої години, з пожеж війни і з полум'я вогнів - плекав нас біль по втраті України, кормив нас гніт і гнів на ворогів. 2. І ось ідемо в бою життєвому, тверді, міцні, незламні мов ґраніт - бо плач не дав свободи ще нікому, а хто борець - той здобуває світ. 3. Не хочемо ні слави ні заплати - заплатою нам розкіш боротьби: солодше нам у бою умирати як жити в путах, мов німі раби. 4. Доволі нам руїни і незгоди - не сміє брат на брата йти у бій. Під синьо-жовтим прапором свободи з'єднаєм весь великий нарід свій. 5. Велику правду для усіх єдину наш гордий клич народові несе: "Батьківщині будь вірний до загину - нам Україна вище понад все!" 6. Веде нас в бій борців упавших слава - для нас закон найвищий та наказ: Соборна Українськая Держава - вільна, міцна, від Тиси по Кавказ.
Богдан Показати IP 18 Грудня 2010 21:03
Молодці ті,хто забезпечив позитивне голосування.Нехай знають москвофіли,що луцьк ніколи не зрадить предків,що боролись заУкрпїну.Хто не згоден-чемодан-вокзал-Брянськ.
Zheniok Показати IP 18 Грудня 2010 21:49
Ну нічо дивного - це є спеціалізація Свободи, вони для цього йшли в раду, цим і будуть займатись, сподіваюсь, що інші депутати займуться чмось більш кориснішим. А по самому рішенню, для когось щось змінилось? це ж навіть не памтник який комусь милує/дратує око, ну присвоїли той присвоїли
Бандерівець Показати IP 19 Грудня 2010 07:30
Ой, у лузі червона калина похилилася Ой, у лузі червона калина похилилася. Чогось наша славна Україна зажурилася. А ми тую червону калину підіймемо, А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо! Не хилися, червона калина - маєш білий цвіт. Не журися, славна Україна - маєш добрий рід. А ми тую червону калину підіймемо, А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо! Мирширують наші добровольці у кривавий тан, Визволяти братів-українців з ворожих кайдан. А ми тії ворожі кайдани розіб'ємо, А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо! Ой, у полі ярої пшенички золотистий лан, Розпочали наші добровольці з ворогами тан! А ми тую ярую пшеничку ізберемо, А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо! Як повіє буйнесенький вітер з широких степів, То прославить по всій Україні січових стрільців. А ми тую стрілецькую славу збережемо, А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо!
ЛітРедактор Показати IP 19 Грудня 2010 17:05
От, виявляється, з яких питань розпочинає свою роботу нова депут.команда?!? Бачу,годі вже надіятися на добудову моста між двома вокзалами... І, взагалі, набридли вже політичні спекуляції ім'ям Степана Бандери!!!!!!!!!!!! Молодим депам тільки й популізмом займатися...Мало видно дали по носі
ОЛЬГА Показати IP 12 Січня 2011 20:06
Що ти взагалі знаєш про ІІ світову війну і про те хто її розв"язав??? Бандера був зрадником і вбивцею, який не жалів нікого, навіть своїх братів українців, ФАШИСТ!
АЛІНА Показати IP 12 Січня 2011 20:21
Бандера був гірший чим фашисти, вбивати своїх це жах!!! Йому пряма дорога в АД!Він кидав в колодці дітей та відрізав груди жінкам! Моя мама свідок тих часів, мала справу з цими випадками по роботі, він і його бандрерівці - дияволи!!!
_АЛІНА_ Показати IP 12 Січня 2011 20:24
БАНДЕРА - ДИЯВОЛ В ЛЮДСЬКІЙ ПОДОБІ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus