USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бандерштат: підбиття підсумків

5 Серпня 2013 08:20
3-4 серпня у Луцьку тривав фестиваль «Бандерштат-2013». Цьогоріч захід змінив концепцію і став називатися фестивалем українського опору (торік — духу).

«Це було зроблено у зв'язку з натиском на все українське. Ми закликаємо не тільки до політичного, громадського, а й культурного, історичного опору», - пояснив голова оргкомітету «Бандерштату» Ігор Гузь.
Захід, за словами організаторів, відвідали до 4 000 людей із двох третин регіонів, враховуючи волонтерів. Тут категорично заборонено палити і вживати алкогольні напої, - інформує Gazeta.ua.

ЧИТАТИ ЩЕ: БАНДЕРШТАТ - ДЕНЬ ДРУГИЙ. ФОТОРЕПОРТАЖ

Прийти на фестиваль міг кожен незалежно від політичних поглядів, а щодо добору лекторів є певні критерії.
«По-перше, це мають бути люди з проукраїнської опозиції і які можуть бути цікавими для наших відвідувачів», - веде далі голова оргкомітету.

Було, зокрема, опитування щодо участі Юрія Луценка у соціальних мережах. 50% респондентів висловили зацікавлення у спілкуванні з ним. Крім нього, виступали народні депутати Микола Княжицький, Олесь Доній, журналісти Мустафа Найєм і Майкл Щур.

Княжицький розповів, що у Луцьку зупинився у стандартному номері готелю «Україна» за 300 гривень, а от Доній разом з командою ночував у наметовому містечку.
Програма фестивалю насиченіша у порівнянні з попередніми роками.

«Хто не хотів слухати Княжицького, міг постріляти з лука. Безкоштовно проводяться екскурсії по місту, працює дитяче містечко. Ми продовжуємо традицію гутірок з ветеранами УПА», - розповідає Гузь.
Виконавцям на музичній сцені, зізнався організатор, сплачують гонорари. Фронтменами на «Бандерштаті-2013» є гурти «Скрябін» і «Тартак».
«Деяким ми покриваємо витрати на дорогу, харчування, а більшість усе-таки отримують кошти за свою роботу, особливо музиканти вищого рівня».

ЧИТАТИ ЩЕ: БАНДЕРШТАТ - ДЕНЬ ДРУГИЙ. ФОТОРЕПОРТАЖ

Під час свого виступу зі сцени 3 серпня Олександр Положинський зауважив, що є проблеми із фінансуванням фестивалю і припустив, що наступного року він може не відбутися.

«Із шести фестивалів 5 проведено в мінус. Ми брали і кредити в банку, і що завгодно. Але він (Положинський - редакція) звернувся саме до лучан, яких, на жаль, не багато навідується на наш захід. Це й його, і наш спільний крик душі. Питання не в тому, щоб іти саме сюди, а треба іти стукати, шукати, спілкуватися», - закликав голова оргкомітету.

Якщо будуть ресурси у 2014 році, то планується робити напередодні власне фестивалю спеціальні сейшени.
«Хочемо запросити гурти з дальнього зарубіжжя. І спробуємо зробити триденний фестиваль», - поділився планами організатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучани Показати IP 5 Серпня 2013 08:31
Молодці. Відмінний фестиваль вийшов,для справжніх українців.
ИМЕЮ МНЕНИЕ до лучани Показати IP 5 Серпня 2013 09:54
справжний украинец - это какие черты личности необходимо иметь? а то как-то по пьяным малолеткам и по порой тяжёлой металлично-скрипучей музыке и "рёву" певца как-то непонять что есть настоящий украинец
ИМЕЮ МНЕНИЕ до ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 5 Серпня 2013 09:56
благо Дзидзио и Скрябин троха разбавили "скрипучесть" более приятной музыкой и песнями
BOSS до ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 5 Серпня 2013 10:08
Ну ізвініте, Стаса Міхайлова і Бутирку не пригласили, чтоби вам угодіть.
ИМЕЮ МНЕНИЕ до BOSS Показати IP 5 Серпня 2013 12:18
а при чём тут Михайлов&Ко, ты бы ещё Пенкина с Моисея вспомнил........я ассоциировал рыганье кое-каких исполнителей против нормальных Скрябина и Дзидзио - чувствуешь разницу?
Рома до ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 5 Серпня 2013 14:44
Крім твого ригання більше ніякого чути не було. Менше бухай, а то, судячи з твоїх постів, ти вже неадекватно почав сприймати реальність. Хоча, швидше за все, це є твоїм перманентним станом. Співчуваю.
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 5 Серпня 2013 09:50
такие мероприятия нежны вроде, но их нужно проводить за чертой города......и подальше от зоопарка звериного и людского
ИМЕЮ МНЕНИЕ до ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 5 Серпня 2013 09:51
нежны вроде - опечатка: нужны вроде
лучани до ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 5 Серпня 2013 10:08
Цей фестиваль не для імігрантів,як ти. Для нацменів ми маємо Поліське літо з фолькрором.
ИМЕЮ МНЕНИЕ до лучани Показати IP 5 Серпня 2013 12:21
я про местоположение фестиваля а не про фильтрацию посетителей. Чай и ты вроде не граф, и далеко не ПАН, а так.....пробегающий мимо пэсык
Юрій Показати IP 5 Серпня 2013 11:29
Фестиваль хороший ! як би його змістити на вересень було б більше людей - зараз багато на відпочинках
111 до Юрій Показати IP 5 Серпня 2013 13:07
Підтримую. Перенесіть на вересень то людей зберете більше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus