USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Сила малого» волинян вчинила фурор на Форумі видавців у Львові

15 Вересня 2008 16:47
За словами директора видавництва «Твердиня» Миколи Мартинюка, «уперше в історії видавництва видана справді книга-бестселер, тираж якої був проданий за два дні». Про це 15 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів Микола Мартинюк, під час другого дня Форуму видавців відбулося підбиття підсумків конкурсу малої прози сучасності «Сила малого». Захід відбувся за участю авторів, які вибороли призові місця чи стали дипломантами.
 
Перше місце у цьому конкурсі волинянам не дісталося, – зазначив пан Мартинюк. Проте багато краян отримали дипломи. Серед них Володимир Лис, Йосип Струцюк, Володимир Камінський і сам Микола Мартинюк. До речі, нагороди вручив Луцький міський голова Богдан Шиба.
 
Книга «Сила малого: Антологія сучасної малої прози», до якої увійшли оповідання різних авторів, за два дні була повністю продана. «Скуповувалося й по десять книг. Ми навіть не були готові до такого фурору», – додає пан Мартинюк.
 
Щодо самого Форуму, то літератор відзначив дуже прийнятну йому особисто атмосферу, хоча «трохи банально» пройшло відкриття. З Волині на заході побувало кілька видавництв: «Медіа», «Терен», «Вежа», «Твердиня», «Ініціал», «Волинянин». Книжковий репертуар, який вони привезли, – найрізноманітніший: від наукової до художньої літератури. За словами Миколи Мартинюка, «інтерес до книги щороку зростає, попри скарги на те, що немає читача». Проте, переконаний він, є проблема із книгопоширенням.
 
Щодо новинок, які були представлені на Форумі, то одне із львівських видавництв продавало електронну книгу. Її вартість – близько півтори тисячі гривень, – додав пан Мартинюк.
 
Довідково:
 
З 11 -14 вересня у Львові тривав 15-й Форум видавців. Цьогоріч він здобув статус національного. Книжковий ярмарок представив понад 650 видавництв із 15 країн світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus