USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Банду викрадачів автомобілів луцький суд «шкодує»

4 Грудня 2013 14:32
Учасників злочинного угруповання, які викрали майже три десятки автомобілів, судять у Луцьку. Згідно з версією правоохоронців, організована група у кількості семи осіб, впродовж 2010-2012 років діяла по усій території області. Одні її учасники заради документів скуповували автомобілі, які не підлягають ремонту після ДТП, другі шукали транспорт відповідних марок та викрадали його. Інші перебивали номерні знаки та займались реалізацією машин. Був у банди і ватажок, який фінансував усю діяльність та роздавав команди, - повідомляє ТРК «Аверс».

Постраждалі від рук зловмисників скаржаться - суд вже 2 роки не може поставити у справі крапку. Вісьмом потерпілим так і не повернули їхнє майно. Коридори Луцького міськрайонного суду переповненні постраждалими. Усі ці люди проходять по одній справі. Постраждав від дій банди гірник з Володимир-Волинського Олег Коржин. Авітвку, яку чоловік оформив у кредит, серед ночі викрали невідомі. Своєї машини після того так і не бачив, гроші за неї досі виплачує. Найбільше нині обурює громадян те, як відбувається судовий процес: «Суд був дуже смішний, затягування йшло. Вкінці - смішний вирок: 3-4 умовно. По 3 роки без конфіскації майнаа. А трьом, які дійсно крали машину з гаражів, 5 і одному 6», - зазначив Олег Коржин.

Постійно міняються судді та прокурори, хворіють адвокати - нарікають постраждалі. Тим часом, підсудні почувають себе дуже вільно.

Постраждалий Олександр Середюк зауважив: «Як оці бандити, вурки, викручувалися. Вони навіть ні грама не покаялися. Вони взагалі вважали себе, що вони, або обіжені долею і як вони вели себе на суді».

Останнім було рішення Волинського апеляційного суду. Згідно з вироком Феміди справу передали на новий розгляд. Власники авто вкотре прийшли до суду в очікуванні справедливого рішення. Як встановили правоохоронці, сума збитків, яку завдали злочинці, становить понад півтора мільйона гривень. Втім, суд не конфісковував їхнє майно. Відшкодовувати втрати зобов’язали лише трьох членів банди. Якщо так, то цей процес затягнеться на десятиліття.

Постраждалий Юрій Багніцький: «Не знаю де моя машина, і ніхто нічого не говорить… То прокурори мінялися, то адвокати, то те, то се і так воно вже тягнеться».

Зараз постраждалі побоюються, що Феміда знову пробачить злодюгам скоєне та присудить умовний термін без конфіскації. Щиро сподіваються люди на журналістів. Мовляв, якщо процесу надати публічності, можливо, тоді судді приймуть справедливі рішення. Уже з порогу знімальній групі телекомпанії «Аверс» почали перешкоджати. Як пояснила судова міліція, щоб потрапити оператору та кореспонденту на другий поверх суду, необхідний дозвіл судді.

Представник судової міліції: «Ми діємо згідно вказівки судді… Ми тут виконуємо пропускний режим… Якщо скаже не пропускати, не пропустимо. Ми нічого не перешкоджаємо, вибачте».

У судовій залі - нові перепони. Знімати не можна - попереджує судова міліція. Щоправда, які норми закону це забороняють, не вважають за потрібне пояснювати. Задля розголосу справи потерпілі навіть написали колективне клопотання з проханням дозволити відеозйомку.

Заперечують проти публічності підсудні, мовляв, їм така популярність ні до чого. Суд зважив саме на їхню думку та заборонив фіксування процесу. Підставою для обмеження доступу до відкритого судового слухання є розкриття державної, або банківської таємниці, розгляд злочинів статевого характеру та коли на лаві підсудних громадяни віком до 16-ти років. Якою з підстав керувався суд, з’ясувати важко.

Постраждалі сподіваються, що таке рішення суду ще не означає, що злочинці залишаться на волі. Зрештою, засідання перенесли на 17-те грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 4 Грудня 2013 15:29
Банда Сметани

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus