USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Біля зруйнованого фонтану у Луцьку буде парковка?

23 Травня 2013 15:54
Громадські активісти Луцька стверджують, що на П'ятницькій гірці, поблизу нещодавно зруйнованого фонтану, збудують парковку.

Побувавши на П’ятницькій гірці, громадські активісти з'ясували, що, мовляв, попри минулорічні обіцянки мера і вимоги законів, археологічних досліджень там не проводили.

Замість них тут, на унікальній історичній ділянці Старого Луцька, вже майже тиждень безжально працює екскаватор, - йдеться у статті VolynTimes.

Нагадаємо, у Луцьку нещодавно зруйнували найстаріший фонтан на П’ятницькій гірці.

По всьому периметру зняли шар грунту, демонтували сходи і розрили частину схилу скверу.

Археологічні розкопки

Припис про заборону будь-яких робіт, виданий Волинською ОДА ще у серпні 2012-ого року, дійсний ще й сьогодні. Про це активістам офіційно повідомили в управлінні культури ВОДА.

Своєю чергою, директор ДП ОАСУ «Волинські старожитності» Олексій Златогорський повідомив, що дозволів на ці роботи в сквері вони не надавали і нагляду за їх проведенням не здійснювали.

Знахідки
Так, на схилі гірки, що спускається до вулиці Лесі Українки, минулого року на глибині 30 сантиметрів від поверхні знайшли масове поховання 12 століття. Саме тут із вузької півметрової траншеї вийняли майже десяток людських останків.

Наразі, згідно з інформацією луцьких активістів, на цьому місці насипали пісок і стоять смітники.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вася Показати IP 23 Травня 2013 17:07
ждуть ПОПЕРЕДНИКА ,А НА ІСТОРІЮ Н А П Л Ю В А Т Ь.
активіст Показати IP 23 Травня 2013 23:44
який самий старіший фонтан, ви хоч історію почитайте, перегляньте фото луцька початку та кінця 20 ст.. залишилась би там капличка то це можна було б називати історичною спадщиною, а фонтан цей-страхіття на гірці. Краще нехай облагородять чим "засруть" в кінець !!!!!!!!!
Віктор Показати IP 24 Травня 2013 09:55
А вершина архітектурного маразму попєредніків - Книжковий пасаж слабо знести. Кишка тонка. Чи може туалет віновлять чи далі стяти під стіни
Є Показати IP 24 Травня 2013 10:05
Сральнік на історичному місці!!! НЕ РУЙНУЙТЕ ІСТОРИЧНИЙ ТУАЛУТ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus