USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Найстаріший фонтан Луцька демонтують. ФОТО

17 Травня 2013 10:17
У сквері на вулиці Горького розпочали демонтаж фонтану.

Пообіді 16 травня працівники у спецівках із надписами «Луцькавтодор», які проводять благоустрій території навколо Центру надання адміністративних послуг, почали відповідні роботи, - пише ВолиньPost.

Як пояснив директор міського департаменту ЖКГ Іван Кубіцький, знесення фонтану передбачено проектом благоустрою П'ятницької гірки, на якій розташований сквер з фонтаном.

«Там фонтана практично немає років 8. Там тільки залишки споруди», - зауважив чиновник.

«Його будуть демонтувати. І робитиметься мощення, освітлення», - додав він.

Щоб відновити фонтан міській владці довелося шукати чимало грошей. Раніше Кубіцький розповів, що фонтан будували без створення інженерної інфраструктури для його обслуговування. Машинне відділення відсутнє.

Також не вдається віднайти стару проектну документацію на фонтан. Тож, якби в мерії взялися його відновлювати, технічні умови треба було робити «з нуля».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Кривий Вал Показати IP 17 Травня 2013 10:20
Демонтаж одного з символiв мiста (а такi символи - фонтани, афiшнi тумби, газетнi кiоски) - свiдчення про те, що мiстом керують нецивiлiзованi варвари.
Василій Показати IP 17 Травня 2013 10:25
Нехай демонтують, і залишать в такому ідіотському стані, як і той що біля драмтеатру, це вони вміють точно
Гаврило Показати IP 17 Травня 2013 10:31
Красыво
Микола Іванович Показати IP 17 Травня 2013 10:43
Як можна?! Там познайомилися мої батьки?! Там возила мене мама в колисці, там я чекав на фільми, там зустрів своє кохання, там оплакував свого сина,якого привезли з Афгану, там... Боляче........... Ви мене вбили цією новиною.........
Mishchanyn Показати IP 17 Травня 2013 11:38
Ну що поробиш керує влада вандалів, щось створити для людей, щось естетичного, красивого - не вміють. а ламать-нестроїть засвоїли ще з комсомольских часів. От і нищать память задля одного - щоб знову продати клапоть дорогої земельки якомусь...
лучанка Показати IP 17 Травня 2013 12:14
да ламать не строить посмотрите во что превратили фантан на Киевской площади мраморные плиты разтощили может себе на памятники, а сами фонтаны все покрали что можно унести и это под носом у ДПА и податковой одним слово КРАСОТА каждый день любуюсь фантаном.
Paulo Показати IP 17 Травня 2013 12:27
Не доробивши фонтан в центрі, а вже беруться руйнувати ісоричну пам'ятку. Ганьба!!!
Наталя Показати IP 17 Травня 2013 14:28
Дуже шкода. Це ж частинка старого міста. І фонтан старий, його варто таки зберегти. А то через кілька років ми не матимемо нічого крім аптек, банків та генделиків.
Александр Показати IP 17 Травня 2013 15:27
"Если у тебя есть фонтан, заткни его; дай отдохнуть и фонтану". "Плоды раздумья" Козьмы Пруткова и луцкой мерии
Ірина Показати IP 17 Травня 2013 15:53
Віра повинна бути в душі, а не в голові. Інакше це ФАНАТИЗМ. А може навпроти міськради, де стоять машини, на цій площі поставите капличку? Щоб з провладних вікон можна бачити її, молитися і думати про те: що доброго я сьогодні зробив для міста?!
Віктор Показати IP 18 Травня 2013 17:15
Нтні все руйнують та дерибанять, а як прийдуть вибори і знову за тих самих чи за подібних лучани голосуватимуть((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus