USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Благодійники відремонтували дах, що протікав десятиліттями. ФОТО

21 Листопада 2013 09:00
Мешканці будинку, що на вулиці Гулака-Артемовського, 15а, майже 30 років потерпали від дірявого даху. Дощові й талі води постійно затоплювали квартири. Відтепер покрівля в ідеальному стані, завдяки луцьким благодійникам.

Нагадаємо, що понад тиждень тому Волинські Новини писали про стан аварійного даху та спілкувалися із постраждалими лучанами. На той час люди, які проживають на 9-му поверсі жалілися, що «немає сил терпіти одвічну боротьбу з підтопленнями та грибком на стінах та стелі».
Зі свого боку, комунальники луцького ЖКП №3, на балансі якого будинок із «плавучим» дахом, відмовилися зарадити біді.




На прохання про допомогу відгукнулися благодійники із благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Зокрема, з ініціативи депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука, дах будівлі перекрили новим євроруберойдом.


Як нагадування про колишні проблеми – сліди на стінах та стелі квартир.



Мешканка квартири №78 Віра Цьось розповіла про «жахіття», що доводилося терпіти до ремонту:

«Уже багато років у нас була така проблема. 34 роки тому ми отримали квартиру у цьому будинку. Саме тоді народився наш син. Спочатку усе було гаразд, але одного разу нас так затопило, що вода лилась з дев’ятого аж до четвертого поверхів. Ми нічого не могли вдіяти, адже текло не тільки зі стелі, а й по стінах. Вода лилася зі світильників. Щитки із лічильниками «стріляли» та сипали іскрами. Зверталися за допомогою до жеку, але усе – безрезультатно. А ще хулігани навмисне забивали пляшками стоки і вся вода потрапляла прямісінько у квартири», - бідкається жінка.



Утім, зараз лучанка задоволена: «Я хотіла навмисне знайти номер телефону благодійників, аби особисто їм подякувати. Те, що вони відремонтували дах – велике добро», - каже пані Віра.

Пенсіонер Володимир Чікін, який проживає у 23-ій квартирі цього ж будинку також не може натішитись новим дахом:



«Відтепер усе гаразд. Я задоволений. Те, що ми вдало перезимуємо, я і сам вам гарантую. Молодці, усе зробили добре! А був такий безлад! Дивіться, навіть бордюрчики із бляхи зробили. Що й казати, добра справа», - поділився радістю пенсіонер.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучани Показати IP 21 Листопада 2013 09:29
300 квартир за 30 років стільки випили горілки та викурили сигарет,що можна було новий будинок збудувати. Дармоїди чекають ,що хтось за них все зробить.
111 Показати IP 21 Листопада 2013 10:07
Молодці. Якби не фонд, то люди ще б 30 років того ремонту від міської влади чекали б.
Олександр Показати IP 21 Листопада 2013 10:22
Краще б благодійники допомогли б цими коштами людям, які в цьому житті хочуть щось досягти та проявляють ініціативу. А не заохочувати дармоїдів та нероб, які не можжуть зібрати кошти або власноруч вийти та відремонтувати. Не всі ж в цьому будинку пенсіонери та діти...
Кент Показати IP 21 Листопада 2013 10:24
Я в шоці, як можна було жити ось так 30 років ?????????? Люди, тож самим щось треба робити у своєму житті, а не чекати пока ЖЕК чи "карлсон" зробить, їм пофік. Невже не можна було скинутися всім підїздом і зробити дах ?? Жек - робить своїми силами все, а матеріали які ви купляєте то вам компенсуються в графу "утримання будинку" -- так роблять всі в т.ч. і ЖЕК № 11 - МОЛОДЦІ !
Колька Показати IP 21 Листопада 2013 10:32
А звідки пенсіонерам і малозабезпеченим взяти гроші на ці ремонти. А за утримання будинку навіщо гроші платяться. При середній ціні ремонту даху 120 грн. за кв. м. кругленька сума виходить..
456 Показати IP 21 Листопада 2013 10:42
Один Колька адекватний, а всі інші напевно працівники Жеків. Платимо за утримання будинків, щоб ЖКП робили ремонти. Чому мешканці мають платити в ЖКП і самі знову за свої кошти робити ремонти. Підтримую Кольку.
Александр Показати IP 21 Листопада 2013 11:01
А вот странно, что перекрыли еврорубероидом)) это сколько ж отката получил подрядчик? А что, в Луцке нет отечественного рубероида? Кругленькая сумма при средней цене 120 грн/м2 уплывает из фонда в неизвестном направлении у благодетелей))
Олег Показати IP 21 Листопада 2013 11:27
за що люди платять гроші на утримання будинку. Порахуйте - тут десь 100 квартир, кожен платить по 120-150 грн. Це 12000 - 15000 грн. кожного місяця. КУДИ ЦІ ГРОШІ ДІВАЮТЬСЯ. ЗА ТАКІ ГРОШІ МОЖНА КОЖЕН РІК РЕМОНТ І ДАХУ І ПІД'ЇЗДІВ РОБИТИ!!!!
Anonymous Показати IP 21 Листопада 2013 11:35
Справа в тому, що проблема існує тільки у останнього поверху, і решта мешканців ніколи не дадуть свої гроші на ремонт даху. А покрити руберойдом дах над своєю квартирою коштує ~4000+ грн, і вистачить цього років на п’ять, при умові, що ніхто не буде по ньому ходити. Та і крити потрібно увесь дах одразу, бо якщо крити тільки над своєю квартирою, то є велика ймовірність підтікання під ваш руберойд з боку сусідів. Знаю, бо теж існує така проблема і ми криємо своїм коштом, а ЖЕК хіба робітників виділяє. Людям повезло, що допомогли.
Ваня Показати IP 21 Листопада 2013 11:45
Я тебе повністю підтримую Олег. Дійсно куди і кому ми платимо гроші за утримання будинку з 3-кімнатної квартири по 157 грн в місяць.А для того,щоб вони одержували заробітну плату маймстри, директорів ЖЕКів по 5-8 тисяч.Нам потрібно щось робити з цими ЖЕКами ,разом,щоб не платити за ніщо,бо вони не роблять нічого.За повітря платимо,завтра знову піднімуть ми не будемо мати чим платити такі гроші на бездельників,коли тепло підніміть на 40 проц. і воду ще раз
кешка Показати IP 21 Листопада 2013 12:02
А що робили мешканці будинку і ЖЕКи
ЛисЛис Показати IP 26 Листопада 2013 12:05
сама живу в доме на 360квартир...и проблема верхних этажей - а вернее крыши - всегда остается на плечах только жителей верхних этажей...как соседи с 2-3- этажа не беспокоятся состоянием лифта... кому мы платим "утримання будинку", кто-то видел воочию хоть раз графу трат на реальное удержание дома в течение месяца? ну кто? откуда берутся эти суммы по 160грн? и почему я своим горбом должна решать проблему крыши, которая перекрывает весь дом? наш доблестный 3-й жек 3 раза "терял" наши материалы, закупленные в складчину с соседями на ремонт....ни ответа, ни привета...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus