USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Благодійники Волині купили для незрячих дітей лампу

3 Березня 2010 17:30

Волонтери благодійної акції «Почуйте всі!» на зібрані в травні 2009 року кошти придбали медичне обладнання для діагностики та запобігання вад зору у дітей.
Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» у Волинській області Оксана Лойко.
Обладнання передали дитячому офтальмологічному відділенню Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Волонтери організації, яких на Волині більше 400, збирали кошти протягом травня 2009 року.
«Придбана щілинна лампа дозволяє побачити око у багатократному збільшенні, завдяки чому можна легко розрізнити захворювання ока. Також лампа обладнана аксесуарами, які дозволяють в деталях побачити не лише передній, а й задній відрізок ока», - зазначила завідуюча дитячим офтальмологічним відділенням ВОДТМО Ганна Новосад.
«Лікування та діагностика, яка проводиться завдяки обладнанню, є безкоштовною. Обстежувати лікарі можуть навіть немовлят. Нині на Волині 11 тисяч дітей, які мають вади зору та 450 інвалідів зору. Необхідно вчасно діагностувати хворобу. Ретельно варто обстежувати дітей як неонатологам у пологових будинках, так і педіатрам», - каже головний позаштатний спеціаліст дитячої офтальмології у Волинській області Маргарита Потягайло.
«Волиняни пожертвували 66 тисяч 188 гривень та 35 копійок. Загалом 30 тисяч волонтерів по Україні зібрали більше 2,8 мільйона гривень. Це перша акція, яка зібрала таку кількість небайдужих», - повідомила Оксана Лойко.
Заступник голови ВОДА Святослав Кравчук зазначив, що кожен з благодійників віддав частинку свого серця тим, хто цього найбільше потребує. А генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Григорій Ващилін зазначив, що пишається молодими активістами, які турбуються про здоров’я українських дітей.
Наступного року волонтери планують зібрати по Україні понад 5 мільйонів гривень. Акція «Серце до серця» 2010 триватиме з 3 до 23 травня.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Справедливий Показати IP 3 Березня 2010 19:03
Оксана Лойко і всі фонди які приєднались до цієї акції просто молодці. Респект.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus