USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Бомжам» у Луцьку і взимку є де випити і закусити. ВІДЕО

18 Грудня 2009 09:22
Вуличний пункт харчування на вулиці Івана Франка для безпритульних Луцька працюватиме і взимку.
Можливість поїсти двічі в тиждень надала безпритульним лучанам і тим, хто не має змоги купити  харчів, громадська організація «Спілка самаритян міста Луцька». На вулиці Івана Франка встановили намет, у якому годують бульйоном, бутербродами, вареними яйцями  та чаєм.
 «Спочатку ці люди трохи побоювались релігійної агітації. Вже не бояться – приводять знайомих, беруть харчі з собою. Деякі ще й скаржаться, мовляв їздити далеко та тролейбуси рідко ходять», - розповідає головний спеціаліст апарату департаменту соціальної політики міськради Тетяна Заєць.
Як зазначила учасник «Спілки самаритян» Надія Лев’юк,  тут навіть і контингент з постійних «клієнтів» сформувався. «Ходять здебільшого одні й ті самі. Хоча  періодично з’являються і нові обличчя» - каже вона.
У зв’язку з морозами час годування скоротився з двох годин до одної. А у зв’язку зі скорими святами дають навіть цукерки, печиво та крекери.
Солодощі як благодійну допомогу спілці надала одна з кондитерських фірм міста - всього 30 кілограмів. «З чотирьох організацій, до яких ми звернулись за так званим «солодким» спонсорством, відреагувала, на жаль, лише одна», - каже виконавчий директор Спілки самаритян Ігор Ляшук. Хоча Спілка має постійних партнерів, які допомагають продуктами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 18 Грудня 2009 11:52
світ не без добрих людей, повезло і безпритульним! вони чекають тих двох днів як свята, до того ж і закусочка до "зігрівного" безкоштовна є
Знаючий Показати IP 18 Грудня 2009 12:50
Складається враження, що заголовок до замітки придумала обмежена і безсердечна людина...
Таня Показати IP 23 Грудня 2009 23:59
Благородна справа. Ці люди теж потребують уваги. Хоча ця тема доволі дискусійна. Наша справа дати милостиню чи допомогти, а Господь їм суддя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus