USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Борги із зарплат ведуть двох луцьких підприємців до криміналу

21 Вересня 2010 09:19
Прокуратура Луцька за результатами перевірки підприємств міста у травні-вересні 2010 року порушила дві кримінальні справи щодо виплати заробітної плати.
Про це 21 вересня повідомляє прес-служба прокуратури у місті Луцьку.
Загалом прокуратура спільно зі спеціалістами Територіальної державної інспекції праці в області та Луцької ОДПІ перевірила близько 75 підприємств.
У результаті керівникам суб’єктів господарювання винесли 30 приписів для погашення заборгованості по виплаті заробітної плати на загальну суму 2,5 мільйона гривень. З цієї суми вже виплачено 2,1 мільйона гривень.
23 постанови прокуратура винесла про порушення провадження про адміністративне правопорушення відносно керівників підприємств, в яких виявлено порушення трудового законодавства.
Кримінальні справи відкриті стосовно керівників ПП «Джерело» та ТзОВ «Західагротранс». Перший станом на 19 серпня 2010 року заборгував своїм працівникам 201,3 тисячі гривень. Борг накопичився за лютий 2009 року – липень 2010 року.
Протягом цього часу на розрахункові рахунки та касу товариства надійшло 1700,8 тисячі гривень. Проте з них на оплату праці директор підприємства кошти не виділяв. Натомість пускав їх на інші видатки, наприклад, купівлю матеріалів, сировини, палива, за надані житлово-комунальні послуги, електроенергію, на сплату податків.
Кримінальну справу проти керівника ПП «Джерело» порушили 30 серпня. Аналогічні порушення інкримінують директору ТзОВ «Західагротранс», проти якої справа порушена третього вересня 2010 року.
Керівник підприємства заборгувала працівникам станом на 1 серпня 2010 року 73,5 тисячі гривень. Борг накопичувався з грудня 2009 року по липень 2010 року.
При цьому протягом лютого 2009-го–липня 2010 року на розрахункові рахунки та касу товариства надійшло 11 858,1 тисячі гривень. З них на оплату праці директор підприємства кошти не спрямовувала.
Прокуратура також перевірила підприємства-божники: КП «Зелене господарство», Луцьке підприємство електротранспорту, ПФ «Скорпіон Пульт», КП «Автопарквервіс», ТзОВ «Меблі Вікторія», ТзОВ «Лум», ТзОВ «Веселка», ВАТ «Луцьккомунмаш», Виконавчий комітет Волинської обласної організації політичної партії «Наша України», ТзОВ «ВЛК-Експорт», ТзОВ «Призма Сервіс».
Проте в порушені кримінальних справ відмовлено, адже перевірка встановила, що керівництво підприємств заборгувало плату без умислу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus