USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фонтани у Луцьку брудні - через котів, собак і масові заходи. ФОТО

25 Липня 2013 18:13
Обслуговують фонтани у Луцьку за графіком. І кошти на це є. А от сміття у них не меншає. Це добре помітно з фоторепортажу видання «ВолиньPost», який прокоментував у телефонній розмові головний інженер «Луцькводоканалу» Сергій Строк.

Утриманням фонтанів у місті займається підприємство «Луцькводоканал», - повідомили у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міськради.

На послуги, які надаватиме підприємство з травня по вересень, необхідно 60 тисяч гривень. Зокрема, у травні на утримання фонтанів витратили вже понад 18 тисяч гривень, у червні – 14 тисяч 427 гривень.

Вартість утримання фонтанів передбачає їх щотижневе очищення від різного сміття. Зі слів Сергія Строка, фонтани обслуговують згідно з графіком. А його погодили у департаменті ЖКГ.

«Раз на два тижні робимо промивання фонтанів зі злиттям води», - пояснив комунальник те, що зазначено в угоді.

Щодо відходів, які часто плавають у фонтанах, Сергій Строк зауважив, що працівники «Луцькводоканалу» не мають можливостей їх «виловлювати».

Мовляв, ще приблизно 10 років тому були прибиральники, які щодня цим займалися. Проте, з часом такої посади не стало. Та й щоденне прибирання фонтанів не передбачене контрактом з департаментом ЖКГ.

«Бажано, в принципі, не кидати сміття і не купати собак, котів у фонтанах. Плити, на скільки це можливо, ми їх чистимо. Залежить це і від погодних умов», - зазначив головний інженер.

Комунальник розповів, що у прохолодну погоду менший наріст, у спеку - більший. Більше сміття після масових заходів. Але його виловлюють. Якщо молодь не бавиться, то й немає миючих засобів у фонтанах, піни, відзначив Сергій Строк.

Він також додав, що у міжсезоння очищенням чаш фонтанів від сміття займаються працівники ЖКП, за якими «закріплені» фонтани.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мда Показати IP 25 Липня 2013 18:39
Собаки накидали бичків, пачок з під цигарок і стаканчиків. Худоба в людській подобі, а ще в Європу премся...
Кук Показати IP 25 Липня 2013 18:56
Через двоногих собак і свиней
санько Показати IP 25 Липня 2013 23:27
прочищати фонтани треба, звичайно. Але люди некультурні - найбільша шкода тим фонтанам)))
РОМКА Показати IP 26 Липня 2013 01:08
Бред!
котик Показати IP 26 Липня 2013 10:02
А що такі зелененькі кущики виросли всього за 2 тижні?
cat Показати IP 26 Липня 2013 23:12
От цікаво як же коти нашкодили фонтанам? Жоден кіт і близько до фонтана не підійде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus