USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Будівництво у Луцьку на Володимирській: мешканці бояться обвалу.ФОТО

21 Червня 2013 08:45
У Луцьку виник конфлікт навколо чергового будівництва. Власне на землях Заборольської сільської ради збираються звести багатоквартирний будинок і все б нічого, якби забудовник не вирішив техніку на будівництво гнати під вікнами двох будинків на вулиці Володимирській, що знаходяться поруч уже виритого котловану.
Тріщини на фасаді й у квартирах
Мешканці Володимирської, 107 та 109 протестують проти будівництва й не хочуть повторення історії з обвалом на Рівненській. Першими забили на сполох жильці 109-го будинку, коли на їхній прибудинковій території кілька днів тому почали переносити металеву огорожу та викопувати гойдалки.

Як згодом з’ясувалося, відбувається це не випадково, будівництво багатоквартирного будинку під їхніми вікнами, про яке вони давно забули, збирається відновлюватися.

Історія бере свій початок ще у 2008 році. Тоді мешканці Володимирської, 107 та 109, декілька днів пікетували будівництво, що розпочалося поруч їхніх будинків. Постійний гуркіт та шум під вікнами — дрібниці в порівнянні з тим, що з початком робіт, як переконують лучани, почали рушитися стіни їхніх багатоповерхівок. За словами людей, як тільки почалося будівництво, фасад 109-ого будинку став давати тріщини. Те ж саме відбувалося й у квартирах. Причину люди називали одну - прибудинковою територією почав курсувати великовантажний транспорт.

«Якщо вже будуються, то хай машини пускають якось в обхід, а то виходить так: один будинок споруджують, а два руйнують», - скаржилася тоді мешканка 109-го будинку Катерина Смолка.
Однак далі виритого котловану справа у забудовника, приватного підприємства «Алєся», не пішла. Будівництво «заморозилося» на кілька років.
Наша пісня гарна й нова…
Інформація про те, що забудовник не передумав і вирішив далі будувати – ошелешила мешканців Володимирської, 109 та 107. Люди забігали різними інстанціями, з’ясовували, наскільки будівництво є правомірним. Чутки про це не могли не дійти до керівництва «Алєсі». Щоб врешті роз’яснити невдоволеним мешканцям багатоповерхівок, чому працівники фірми-забудовника хазяйнують на прибудинковій території, представник «Алєсі» вирішив зібрати збори. Вчора, 20 червня, по завершенню робочого дня, відбулася зустріч мешканців двох будинків, виконавця робіт Михайла Живка та уповноваженого представляти інтереси інвестора, який не побажав називатися, як і розповісти, що ж то за таємничий інвестор.
Як пояснив Михайло Живко, будівництво не продовжувалося, бо не було грошей, три тижні тому «Алєсі» вдалося знайти інвестора, який погодився вкласти кошти у «заморожене» спорудження 48-квартирного будинку.
«Інвестор місцевий, ви потім усі дізнаєтеся, хто він», - заінтригував присутніх на зборах виконроб.
Як переконує Живко, називати його не хоче лише з тих міркувань, що договір із ним ще не підписано, так би мовити, щоб не зурочити.
Люди бояться обвалу
5 метрів від будинку на Володимирській, 109, – стільки хоче «відкусити» «Алєся» на дорогу для будівельної техніки.
Обурені мешканці багатоповерхівок й слухати про це не хочуть. Вони досі не можуть оговтатися від того, що сталося з їхніми помешканнями у 2008 році, а тоді ж просто рили котлован. Будинок 107 на вулиці Володимирській, як переконують люди, саме з того року офіційно визнано аварійним.
«Образливим є навіть те, що забудовник не попередив, що тут знову будуть вестися якісь роботи. Випадково побачила, як на нашій прибудинковій території якісь люди переносять металеву огорожу та починають викопувати гойдалки. А тепер де нашим дітям буде подітися, навіть не знаю», - твердить мешканка 109-го будинку Наталія Вертей.
«Це все, як було на Рівненській, хочуть аби й у нас стався обвал. Спочатку зроблять, а потім думати будуть, як відновлювати будинки й ремонтувати квартири людям. Наша висотка і так сповзає униз, важко уявити, що з нею буде після того, як почнуть їздити ті величезні машини. Раз будівництво має вестися не на території Луцька, то нехай і їздять собі, де хочуть, але не між нашими будинками», - висловлює думку Тетяна Кальчук.
Навіть попри те, що представник інвестора та фірми-забудовника на зборах обіцяли спорудити підпорну стіну під 107-мим будинком за свій кошт, перенести гойдалки, облагородити прибудинкову територію 109-ого після завершення будівництва, мешканці дозволу на дорогу давати не хочуть.
Збираються звертатися в прокуратуру та до міської влади.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Є Показати IP 21 Червня 2013 09:48
"Будівельна техніка повинна літати!!!" Думка полішуків як завжди переконлива!!!
Ми Показати IP 21 Червня 2013 10:22
Будівельники і техніка повинні дотримуватися норм будівельниї. А то одне будують а друге руйнують. Така ваша думка не ПОЛІШУКА?
Не полішуку Є Показати IP 21 Червня 2013 10:57
Треба насправді забезпечити безпеку згідно норм . Громадо боріться бо це єдиний спосіб забезпечити вам власну безпеку.
ViNaPa Показати IP 21 Червня 2013 11:07
ага, на Винниченка тоже боролися, при тому Буратіно працює)))
Ірина Показати IP 21 Червня 2013 13:58
Справа ще в тому, що це район МКБ, де містові будинки стоять на районній землі! На території МКБ є чимало таких білих плям. Дорога має пролягати впритул до будинків, один з яких уже дав тріщини, (бо там свого часу хотіли забивати сваї, бо болото!), а другий будинок не такий аварійний. Поки що. Але буде. Бо будинок на 2 під"їзди, тобто це 2 окремозведені будинки. Одна частина стоїть на горбку, а друга (!), та що ближче до річки - на насипному грунті! Тобто всі шанси "поповзти" в болото...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus