USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через брак грошей пам’ятки архітектури у Луцьку можуть знести

18 Червня 2013 15:40
У міському бюджеті Луцька не вистачає коштів на програму зі здійснення інвентаризації будинків.
Про це стало відомо під час постійної комісії з питань освіти, науки, культури, мови Луцької міської ради 18-ого червня.

Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури міської ради Сергій Годлевський розповів про процес виконання міської цільової програми «Створення меж та режимів використання ареалу, збереження та використання об’єктів культурної спадщини міста на 2012-2014 роки».

Зокрема Сергій Годлевський зазначив, що на програму передбачали 99 тисяч 600 гривень. Натомість профінансували менше як на половину – 36 тисяч. За виділені гроші мали здійснити інвентаризацію більше 50 луцьких будинків. Це робиться для того, аби визначити цінність споруди. Оскільки у місті є чимало будівель, які є пам’ятками архітектури, але не занесені до цього реєстру через відсутність паспорта об’єкта.

«У нас є багато будинків, які треба було б реставрувати. Вони мають таку архітектуру, якої більш ніде нема. А без паспорту їх знесуть як аварійне житло», - зазначив Сергій Годлевський.

Члени комісії вирішили прислухатися до начальника відділу охорони культурної спадщини і прийняли рішення рекомендувати сесії звернути увагу на інвентаризацію, а кошти, які були передбачені програмою - виділити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Грыцько Показати IP 18 Червня 2013 15:52
Смело все "под бульдозер" Ничего ценного в Луцке нет, все тысячу раз перестраивалось уже, никакой "спадщины" не осталось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus