USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи етично обговорювати почесних громадян Луцька

12 Червня 2013 12:32
У Луцькій міській раді взялися за Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька». Наразі процедура присвоєння буде іншою.

Так, зміни у новий проект Положення будуть внесені не лише технічного характеру, як от заміна старих назв структурних підрозділів Луцькради, але й, мовляв, суттєвіші - що стосуються обговорення кандидатур на присвоєння цього почесного звання.

Про це вчора, 11 червня, говорили під час засідання голів депутатських фракцій. Зустріч ініціював секретар міської ради Луцька Григорій Пустовіт.

Обговорювати кандидатів - неетично

За словами пана Пустовіта, існуюче Положення хоч і має право на існування, однак у ньому - застарілі дані щодо структурних підрозділів міської ради. Тому зміни однозначно потрібно вносити. Не подобається секретарю міської ради й публічно обговорювати на сесіях міської ради кандидатур шанованих осіб, які, мовляв, заслуговують лише на повагу, а не на коментарі стосовної їхньої діяльності з боку депутатів.

Також незрозумілим лишається Пустовіту й те, чому постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту має прерогативу вирішувати, чия ж кандидатура найдостойніша й висувати її на розгляд сесії. Адже це право також мають як трудовий колектив, так і міська громада, секретар ради чи міський голова. Тож він запропонував розглядати претендентів на присвоєння цього почесного звання на кожній з постійних депутатських комісій, а потім - на спільному засіданні узгодити кандидатуру і її одну запропонувати вже на розгляд сесії.

Почесний громадянин Луцька повинен жити в Луцьку

Позицію Пустовіта підтримав і Луцький міський голова Микола Романюк. Однак він вніс і свою пропозицію – до обговорення кандидатур повинна долучатися й громада Луцька.

Керівник фракції «Партії регіонів» Іван Смоленг погодився щодо неетичності обговорювання кількох кандидатур на сесії, а також запропонував, аби почесними громадянам Луцька ставали ті, хто дійсно мешкає у Луцьку.

«От вибрали почесним громадянином Луцька Олександра Гудиму, а хтось його останнім часом бачив у місті?!», - поцікавився Смоленг.

На що секретар міської ради Григорій Пустовіт відповів: «Я бачив, Іване Павловичу, якби Ви ходили на всі заходи, що носять патріотичний характер, то б і Ви побачили».

У результаті дискусій депутати таки домовилися внести технічні зміни щодо застарілих назв структурних підрозділів міської ради та обговорювати кандидатури на присвоєння звання «Почесний громадянин міста» на кожній з постійних депутатських комісій, а потім провести спільне засідання та визначитись щодо висування конкретної кандидатури на розгляд сесії міської ради.

Проект нового Положення винесуть на розгляд чергової сесії міської ради.

Довідково: Звання почесного громадянина присвоюють лише один раз на рік. Цьогоріч депутатам на розгляд запропонували три кандидатури: скульптора Миколи Голованя, колишнього керівника тролейбусного управління Луцька Володимира Марушкіна та журналіста, письменника й громадського діяча Андрія Бондарчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
СВС Показати IP 12 Червня 2013 13:13
Кочется узнать какая заслуга футболиста Тимощука перед лучанами и г.Луцк.Футбольные трофеи приносил кому угодно, только не Луцку.Сделайте вывод паны.................
поліщук до СВС Показати IP 12 Червня 2013 14:52
Володар Кубка УЕФА, Суперкубка УЕФА, переможець ЛЧ. Знайдіть більш титулованого спорстмена з Луцька? Правда не сподобалось, що останнє інтерв'ю яке він давав було на російській мові, хоча до цього я виключно чув від нього тільки українську мову.
Амєлія Показати IP 12 Червня 2013 15:26
Треба бути гордим .що Тимощук родом із Волині.Таких титулованих спортсменів в Украіні небагато-особливо в футболі.
Вчителька Показати IP 12 Червня 2013 15:35
Допустим Тимощук ще трохи замолодий,хай ще трохи пограє,це вже дуже занадто,а чому про культуру ніхто не думає, хіба в нас мало Народних сивочолих чоловіків,які дійсно заслужили.От наприклад Чепелюк, чи він потрібний тільки тоді коли комусь зробити свято,або згадають тільки тоді коли не стане?
Артистка Показати IP 12 Червня 2013 15:37
Дійсно Василь Адамович заслуговує на велику шану і повагу,я думаю що вся культура і освіта за нього проголосує.
БП Показати IP 12 Червня 2013 15:40
Йому не дадуть,бо він не просить і не ходить,як дехто.Це найпорядніший чоловік серед усіх артистів. А наша влада хоче,щоб перед ними плазували.
Толік Показати IP 12 Червня 2013 15:41
Я тоже поддерживаю кандидатуру Чепелюка -прекрасний артист и человек хороший.
Знайомий Показати IP 12 Червня 2013 15:45
Чепелюк_ це Золотий голос не тільки Волині,але України, його знають і шанують,гордяться ним,що він як людина до всіх усміхнеться,подасть руку,я радий ,що на моєму житті зустрівся такий скромний до болю чоловік.
Сусід Показати IP 12 Червня 2013 15:47
Я теж маю можливість жити по-близу від нашого славнозвісного артиста. Горжуся цим,він заслуговує високої поваги і пошани,а від влади ще найвищої нагороди.
Маня Показати IP 12 Червня 2013 16:37
Знвайшли кого робити почесним. Він чхав на Луцьк, живе де за кордоном. Косить бабло, уже морду задер ,землі під собо не бачить. Чепелюк да, я за нього також.Що він зробив для Луцька цей ТИМОЩУК, гребе гроші для себе.МОЛОКО НА ГУБАХК ЩЕ НЕ ОБСОХЛО В ГАМНЮКА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus