USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

Звання «Почесних громадян Луцька» надали загиблому Герою та народним артистам

27 Липня 2022 12:37
Високе звання «Почесних громадян Луцька» отримали загиблий Герой російсько-української війни Сергій Сулима та учасники музичного колективу «Тріо Маренич».

Про це стало відомо під час пленарного засідання чергової сесії Луцької міської ради 27 липня.

Клопотання про надання високого звання полеглому учаснику Антитерористичної операції на Сході України Сергію Сулимі надійшло від ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія».

Лучанин Сергій Сулима народився 9 жовтня 1980 року. Протягом 2015-2016 років проходив службу в ЗС України за мобілізацією. У жовтні 2020 року підписав контракт і воював у складі 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». 26 березня 2021 року разом з сержантами Світланою Земліною та Олексієм Косташеком кинувся на допомогу пораненим українським військовим поблизу селища Шумів Донецької області, де з побратимами потрапив під обстріл. Загинув під час відступу 3 квітня 2021 року внаслідок підриву на ворожій міні в районі селища Шуми на Донеччині. Похований на кладовищі у селі Гаразджа Волинської області.
Читати ще: У Луцьку прощаються з Героєм Сергієм Сулимою

Окрім того, за високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток культури, популяризацію українського музичного мистецтва в Україні та за її межами почесні звання отримали народні артисти України Валерій, Світлана та Антоніна Мареничі.
Читати ще: «Нікуди не виїхала і щодня молюсь за захисників України», - корінна росіянка Антоніна Маренич

«Тріо Маренич», також Мареничі або тріо Мареничів – український музичний колектив, що виконував пісні в народному стилі переважно українською мовою. У репертуарі гурту були і народні, й авторські пісні, у тому числі власні твори. Багато з народних пісень аранжували учасники групи, здебільшого Антоніна Маренич. Найбільшої популярності група набула в СРСР у 70-80-х роках. Гурт розпався 2004 року, його учасники згодом почали сольні кар'єри.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus