USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи реконструюють іноземці приміщення луцького кінотеатру

24 Вересня 2013 14:55
Іноземні партнери готові допомогти з ремонтом приміщення колишнього кінотеатру «Зміна», однак не довіряють міській владі. Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Під час засідання комісії, що відбулося 24 вересня, керівник центру дитячої та молодіжної творчості «Диво» Іванна Горбачук повідомила про те, що іноземні благодійні організації-партнери центру готові допомогти щодо ремонту приміщення, проте вважають, що міська влада може позбавити центр вже відремонтованого приміщення, не продовживши договір оренди.

Зі слів Іванни Горбачук, «Диво» орендує приміщення з 1996 року. Як повідомила керівник центру, тоді будівля була в занедбаному стані, і працівники відновлювали та фактично врятували його самотужки. В договорі оренди обов’язковою була наявність кінозалу, і всі умови документу центр «Диво» виконав. Протягом десяти років працівники міняли тепломережі, перекривали дах, однак у 2006 році термін оренди міська влада не продовжила. Частину приміщення почали віддавати іншим громадським організаціям, дах знову почав протікати.

Відповідно до рішення міськвиконкому, влітку цього року договір оренди продовжили до 2015 року.
Зі слів керівника центру, «Диво» співпрацює з іноземними партнерами, зокрема з організацією YMCA. Іноземці, з її слів, готові частково допомогти з ремонтом, проте їхньою умовою є продовження договору оренди принаймні до 10-15 років. Закордонні організації бояться, що міська влада відбере в центру дитячої та молодіжної творчості відремонтоване приміщення.

Наразі всі ремонті роботи здійснюють працівники організації, волонтери, батьки дітей, підприємці які безкоштовно надають матеріали для ремонту. У оновленому приміщенні колишнього кафе «Мандри», зі слів Іванни Горбачкук, планують влаштувати клуб для молоді, де юні лучани зможуть готувати уроки, спілкуватися та відпочивати. Вона розповіла, що вже розроблений бізнес-план щодо призначення кожного приміщення у будівлі.

Члени комісії вирішили розглянути питання про центр «Диво» під час наступного засідання. Депутати бажають ознайомитися з договором оренди та проектом реконструйованого приміщення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 24 Вересня 2013 15:23
Наша власть - это курка с яйцом...............сами не делают ремонт (реконструкцию) и никому не хотят продать.............мозги только компосируют всякими проэктами-планами-предложениями
ВЧК-ГПУ Показати IP 24 Вересня 2013 21:51
А КОМУ конкретно иноземные партнёры не доверяют во власти? На каких основаниях? Кому об этом сообщили? Какие меры приняты? Отдельный ворос - течь крыши. Гениальнейший луцкий архитектор А.Я.Б-я любил плоские крыши. Дёшево, просто. И наплевать, что регион сам по себе дождливый. Вредительство чистейшей воды. Но ответственный товарищи проморгали. Ушёл негодяй на пенсию. А надобно бы было под Магадан земляночки в три накатика строить при -50. С целью исключительно деятельного раскаивания и перевоспитания. Иноземным партнёрам следует хорошенько затямить своими иноземными головушками, что в чужие монастыри обычно со своими уставами не ходят и на чужеземные власти батоны не крошат. А посему пусть идут в лес и собирают отсосиновики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus