USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи стане Волинь популярним туристичним регіоном? ФОТО

23 Травня 2013 19:02
Представлення проекту «Волинь туристична», завдяки якому, мовляв, наш край матиме можливість стати одним з головних туристичних регіонів України, відбулося сьогодні, 23 травня, у Луцькому Замку.

У проекті беруть участь Волинська та Рівненська, а також частково Тернопільська, Хмельницька та Житомирська області.

Під час презентації продемонстрували промо-ролики проекту, які надіслали в усі державні телерадіокомпанії країни. У представленні взяли участь музиканти колективу Етно XL. Окрім цього, відвідувачам демонстрували виставку картин Дмитра Личака, які стали основою для календарів, присвячених проекту. Художник, який, каже, малює представників вимираючих народів, створив серію портретів мешканців Волинського Полісся.







У представленні проекту взяли участь представники влади, зокрема голова Волинської ОДА, Борис Клімчук та голова Рівненської ОДА Василь Берташ.

Заступник голови Рівненської ОДА Олексій Губанов розповів про проект та зокрема його інтернет-сайт. Він повідомив, що інтернет-портал «Волинь туристична» (volyntravel.com.ua) максимально зручний для користувача. На ньому представлені історичний, культурологічний, сакральний, екологічний та активний туристичний напрямки. Сайт містить інформацію про 70% туристичних об’єктів регіону, інтерактивну мапу, зручну для прокладання маршрутів та пошуку цікавих об’єктів, а також уже готові маршрути різних спрямувань (наприклад, «Княжа Волинь. Край Рюриковичів»). На сайті можна знайти також об’єкти туристичної інфраструктури - готелі, АЗС, заклади харчування, банки тощо.




Щодо завдань на майбутнє, Олексій Губанов розповів, що головним завданням наразі є зупинка транзитного потенціалу нашого регіону. За його словами, щодня трасою Київ-Чоп проїжджає 5000 автомобілів, це 12 000 потенційних туристів щодоби.

«Якщо ви їдете трасою, ви навряд зрозумієте, скільки навколо цікавого. На першому етапі проекту ми далекі від думки, що люди приїдуть сюди з метою туризму, але ті, хто проїздить нашим краєм, повинні отримувати інформацію про туристичні об’єкти, для цього потрібні вказівники вздовж трас. Нам не вистачає туристичного об’єкту безпосередньо на трасі, який зупинив би цей потік. Зараз ми розробляємо проект Етно-парку «Волинський майдан», який допоможе зупинити транзитний потенціал. Є задумки про інші об’єкти, зокрема центр екстремального відпочинку «Куба-острів свободи», - розповів заступник голови Рівненської ОДА








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
анонімус Показати IP 23 Травня 2013 22:29
ПО КА ЗУ ХА визирніть з бійниці замку - побачите мальовничий парк. ой ні, не парк - А СТАРИЙ РИНОК!
бу Показати IP 24 Травня 2013 00:34
вы как думаете?конечно нет
турист Показати IP 24 Травня 2013 09:50
Таке убожество полішуків може зацікавити тільки БАБУЇНІВ. Спочатку збудуйте туалет на вул. Лесі Українки під патронатом губернатора і мера це і буде прорив в Європу.
Оксана Показати IP 24 Травня 2013 10:21
А де Володимир-Волинський, де Остріг? Не ролик, а чорт зна що.
СВС Показати IP 24 Травня 2013 10:39
Планы и мечты хорошие.Вопрос в реализации.Турист хочет ехать с комфортом и проживать также.Что может дать ЛУЦК.Сам доезд до Луцка - это проблема.Маршруты поездов не развиваются,То что ходит и то отменяется.Я не говорю об аеропорте.Хочется сказать о неудовлетворительной связи в транспортном отношении двух областных и исторических городов как Луцк и Львов и мого др............
Серий Показати IP 27 Травня 2013 10:00
Як під час екскурсії циганам на старому ринку гаманці легше витягувати буде:))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus