USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Даючи пільги, треба дивитися, скільки заробляє вся сім’я, - Верзун

1 Липня 2010 09:16
Розмір виплат при тій чи іншій соціальній пільзі не повинен перевищувати мінімальну зарплату, а при механізмі надання соціальних пільг повинні враховуватися доходи на сім’ю.

Таку думку висловили Директор департаменту соціальної політики Петро Верзун та заступник директора цього ж департаменту Ірина Дехтяр під час «круглого столу» у Луцьку в рамках публічного обговорення проекту Програми економічних реформ Президента Віктора Януковича, - інформує департамент інформаційної політики Луцької міської ради.

Петро Верзун та Ірина Дехтяр висловили заувагу, що слід запровадити моніторинг соціальних послуг. Експерти переконані, що розмір пільгових виплат не повинен перевищувати мінімальну зарплату, а також мають враховуватися доходи на сім’ю. Оскільки, сьогодні все-таки багато людей працюють неофіційно, об’єктивно оцінити їхні доходи неможливо. А тому, перш за все, необхідно провести ряд економічних заходів по виведенню зарплат з тіні.

Петро Верзун також запропонував посилити роль соціальних інспекторів.

Директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан вважає за необхідне затвердити стандарти соціальних послуг. Адже зараз тільки триває їх апробація. На думку, директора Центру, слід також виокремити поняття «соціальна послуга». У законодавстві це поняття не прописане.
«У пункті про надання соціального забезпечення виключений такий важливий момент, як надання соціальних послуг. Дуже гарна ідея, як на мене, втілення якої зараз апробовується в Чернівецькій області, як об’єднання Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, департаменту соціальної політики, відділу молоді та спорту, служб у справах дітей. На сьогодні, згідно із нормативними документами, служба у справах дітей займається дітьми, а центри – сім’ями», - сказала Ліна Галан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus