USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За захист інформації Луцькради за рік заплатять 3,4 мільйона. ФОТО

23 Жовтня 2013 22:00
Дорогоовартісну програму технічного захисту інформації Луцької міської ради підтримали члени постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Під час засідання комісії, що відбулося 23 жовтня, начальник відділу програмно-технічного забезпечення міської ради Денис Осокін розповів, що складність питання полягає в тому, що захист може робити лише фірма-ліцензіат, і його вартість становитиме 10 тисяч гривень на один комп’ютер на два роки. У Луцьку немає жодної фірми, яка має право надавати такий захист, тож планують скористатися послугами фірм зі Львова та Києва. Захист коштуватиме 3 мільйони 400 тисяч гривень протягом наступного року, тобто приблизно 300 тисяч гривень щомісяця.



«Враховуючи можливості, які були продемонстровані під час зміни керівництва державного реєстру, я думаю, не виникає сумнівів в тому, що потреба в цьому є. Іншого виходу в нас немає, як підтримати це рішення», - зазначив голова комісії депутат Юрій Вега.



Денис Осокін розповів, що під час перевірки, яка відбулася цьогоріч, міській раді рекомендували взагалі припинити інформаційну діяльність. Для того, щоб убезпечити комп’ютери, мовляв, потрібно від’єднати їх від мережі. Натомість він запропонував об’єднати комп’ютери бухгалтерії в одну мережу та від’єднати їх від решти.

Депутати визнали, що програма необхідна, проте знайти кошти для втілення програми технічного захисту інформації ради на 2014-2016 роки нині неможливо. Незважаючи на фінансові питання, депутати вирішили рекомендувати сесії прийняти це рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Григорій Іванович Показати IP 23 Жовтня 2013 23:09
Місцеві "знаючі" біли гейтси готові купити за сто баксів якусь програмку і втюхати мерії за шість млн. грн.? Бо ж без неї вимремо, опитування лучан показало, що дана проблема стоїть на першому місті серед їх життевих пріорітетів. Без неї ну ніяк! Без хліба, води можна обійтись деякий час. Без якісних доріг, опалення зарплати в кінці кінців теж. Просіть лямів з двадцять.. в євриках!
неХАКЕР Показати IP 24 Жовтня 2013 12:46
Ай да маладцы! Знають куди втулити міські грошики. Деніска, а ти порадь ще й закупити ліцензійне забезпечення для всіх, може скоріше мерія збанкротує! А то користуєтесь, як і кожен, піртськими віндоусами і нордами... Але ж ви, в контексті останніх юкраїнських подій може міський гугл родите? Га?!
неВега Показати IP 24 Жовтня 2013 12:59
беспредел Романюка - кругом тільки й мови, що грошей немає. А тут замість доріг, каналізацій, шкіл - квазіінформацію захищатимуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus