USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати не хочуть стерилізувати луцьких собак

25 Лютого 2010 16:03
Депутати Луцькради відхилили програму, яка передбачає фінансування стерилізації бездомних безпритульних тварин.
На сьогоднішній сесії обранці громади розглянули питання про програму охорони та регулювання чисельності безпритульних тварин у Луцьку на 2010 рік. Автором проекту є захисниця тварин Дана Новарчук. Ця програма дозволить «не плодити» нових собак. Щоправда, у міській казні немає 180 тисяч гривень на стерилізацію тварин.
Обранець громади Андрій Козюра зауважив, що, крім цієї програми, є правила утримання тварин у місті. Нова програма стосується лише собак.
«Ми повинні бути послідовними. Правилами передбачене будівництво притулку, але вони не виконуються», - сказав Козюра. І назвав програму недолугою.
У відповідь на це депутат-доповідач Сергій Григоренко запропонував вислухати Дану Новарчук. І додав, що Козюрі собаки не загрожують, адже він їздить містом на дорогому комфортабельному автомобілі.
«Хочете, давайте назвемо це кругообігом собак у природі. Якщо їх відстріляти, то вони все одно прийдуть до Луцька від навколишніх сіл. Адже в обласному центрі є кормова база. А стерилізація допоможе зробити так, щоб старі стерилізовані собаки не пускали «прибульців», - зауважив Григоренко. 
Козюра зауважив, що на авто він їздив «до Сергія Григоренка» і порадив не переходити на особисте. Він нагадав присутнім про страшні наслідки укусів собак.
Депутат Василь Гриб сказав, що це питання треба винести на загальноміський референдум.
«Я сам йду на ринок обабіч школи № 26, а там навколо школи і дітей-першокласників бігає собачня. Діти ходять страшенно переляканими і заводити їх до школи і забирати із навчального закладу потрібно батькам. Собаки як бігали по Соборності за автобусами, так і бігають. Це зграя… Страшна зграя… Є «Спецкомунтранс»… Досить балаканини», - сказав Гриб.
Він зауважив: якщо це питання винести на референдум, то 75-80 % лучан будуть проти стерилізації тварин.
Депутати проголосували за запропоновану Григоренком програму. Проте голосів обранців громади не вистачило для впровадження цього рішення. Далі депутати проголосували за пропозицію Василя Гриба. І підтримали його.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ирина Показати IP 25 Лютого 2010 16:39
Меньше трепу- больше дела. Стрелять да и все. Нет денег- нет стерилизации. На людей-то не хватает. Не хватало еще нам в городе бешенства у людей после укусов собак. Защитнички бродячих собак любят животных, но совсем не любят людей.
citizen Показати IP 25 Лютого 2010 17:29
Яка стерилізація - це все балачки, планів багато, а нічого не виконується. В місті на освітлення, дороги, заміну покрівель, електротранспорт і багато чого іншого грошей немає, а вони ніби виділять гроші на стерилізацію, декільклма стерилізованими собаками проблему не вирішиш - потрібні більш радикальні дії.
Вітьок Показати IP 25 Лютого 2010 22:50
Ну точно бред якись, дорого нема, вночы на вулицях мыста темно, людям зарплату платити нема з чого, а вони за собачок переживають! СТРІЛЯТИ СОБАК і все!!!
111 Показати IP 25 Лютого 2010 23:54
І людей теж постріляти і не треба буде ні на що грошей і проблем не буде. А взагалі якщо звертаєшся в Київ, що до виділення грошей то вони їх виділили для міста, але по дорозі грошики весь час десь зникають.
Dikenson Показати IP 26 Лютого 2010 10:51
Місто для людей, а не для тварин. Ні в день ні вночі по місту не пройти - зграї голодних собак. За минулий рік понад 200 лучан було покусано собаками. Підприємство «Спецкомунтранс» повинно виконувати свої обовязки з відстрілу собак. А якщо хтось хоче займатись стерилізацією собак, то хай це роблять як в сусідньому Євросоюзі не за бюджетні кошти, а за благодійні внески.
Грустно Показати IP 1 Березня 2010 13:31
да. это собаки садятся в сиську пьяными за руль и гробят людей. это собаки забили город мусором, а парк превратили в помойку. это собаки разокрали бюджетные деньги и втянули город в долги. это собаки завели в ступор систему коммунальных предприятий. да. команда Шибы нашла себе достойных, равным по силе противников. Шакальи методы в борьбе с собаками - это да. Это круто. А город - для людей. И что? Вы после этого люди?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus