USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як англійка допомагала відловлювати луцьких собак

23 Листопада 2014 19:00
Англійська захисниця тварин завітала до обласного центру Волині, аби побачити на власні очі ту роботу, яку виконують луцькі собаколови. Її неабияк вразила терпимість, милосердя та безкорисна відданість справі працівників КП «Ласка».

«Ми приїхали до Луцька, бо дізнались про ту чудову справу, якою займається КП «Ласка» і були дуже здивовані, яку велику роботу можна зробити, маючи таке низьке фінансування», - каже представниця англійської організації «Нейчервотч», розташованої у місті Челтнем, Джені Руд.
Вона запевняє, що, почувши про активну діяльність луцьких захисників тварин, вирішила завітати у гості. Першою чергою, щоб поділитися досвідом й допомогти певними рекомендаціями директору КП «Ласка» Дані Новарчук, аби наблизити організацію до європейських стандартів.
У Луцьку собаки щасливіші, ніж у Англії

Джені помітила, що існує величезна різниця між «собачим побутом» у луцьких притулках та закордонних.

«По-перше, у Луцьку ми можемо бачити собак, як бігають вільно. Це робить їх щасливішими, однак, ускладнює контроль за розповсюдженням хвороб», - розповідає жінка.

У Великій Британії до песиків відносяться, як до дітей

В нас є проблеми з домашніми тваринами, адже щорічно відловлюють понад 100 тисяч собак. Однак самі господарі набагато відповідальніші, ніж українські. Адже вони хвилюються за своїх улюбленців, тому, загубивши собаку, шукають її. Саме завдяки цьому більш, ніж 50% собак, яких відловили, успішно повертаються додому.
Через переповненість притулків, собак доводиться «присипляти»

Зі слів Дженні, у неї на Батьківщині четверту частину відловлених собак передають у притулки, аби знайти їм господарів. Однак, враховуючи те, що ліміт місць у таких закладах - обмежений, решту доводиться евтеназувати. Тож, протягом семи днів тварини перебувають у муніципальному притулку. Якщо за тиждень за ними ніхто не приходить, їх «присипляють».

«Вам пощастило, що ви мешкаєте у місті, де люди сприймають собак нормально. Часто відловлених у Луцьку тварин повертають у двори, де за ними приглядають добрі люди. Ці собаки є безпечними, бо їх стерилізують та вакцинують», - переконує англійська захисниця тварин.

Можна навчити техніці відлову, але не можна навчити милосердю та терпимості

Варто зазначити, що англійка взяла участь у відлові собак в Луцьку.

«Я була вражена і роботою ловців з КП «Ласка». Вони не бояться брати песиків у руки. Помітила лише один мінус – вони піднімають собак, не підтримуючи їх за живіт. Не довелося побачити, як використовують усі інструменти, зокрема шприцомет. Але найважливіше те, що у цих людей є співчуття, терпимість і відсутній страх. Вони працюють, наче добре налагоджений механізм. Можна навчити спеціалістів певним технічним елементам, але не можна навчити милосердю та любові», - поділилась власними враженнями з кореспондентом Інформаційного агенства Волинські Новини вона.

Разом із луцькими захисниками тварин Джені мала досвід порятунку собаки, яка, на свою біду, впала до вигрібної ями. Її довелось діставати спеціальною петлею. Також гості з-за кордону не побоялась дістати із підвалу собаку із величезною пухлиною.
Дженні запевняє, що Луцьк – гарне і дружнє місто

«Луцьк – гарне і дружнє місто. Тут дуже хороші люди. Я відвідала замок, будинок з химерами. Спробувала багато смачної їжі, зокрема борщ та «деруни», - розповідає захисниця тварин.

Також вона звернулася до лучан із проханням бути відповідальними за «братів наших менших»:

«Собаки опиняються на вулицях виключно через людей. Маєте домашню тварину? Не викидайте її! Стерилізуйте. Якщо ви взяли відповідальність за створіння – несіть її до кінця», - зазначила англійка.

Разом з тим, вона звернулася до луцьких представників бізнесу та влади, аби ті допомогли КП «Ласка» матеріально – на освіту персоналу, на медикаменти для стерилізації, на будівництво притулку, аби він був на рівні із міжнародними стандартами.

Задоволена таким візитом й очільниця КП «Ласка» Дана Новарчук. Адже, з її слів, Джені дала багато порад стосовно проекту будівництва притулку та організації його роботи.
Так виглядає притулок для песиків у Англії



Дженні Руд під час візиту до луцького притулку для тварин

Підготувала Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
віра Показати IP 23 Листопада 2014 19:50
Дуже поважаю Дану і іі співробітників!!! Що б хто не говорив, праця в них дуже гуманна і самовіддана. Одна справа любити тварин на відстані, а інша- щоденно, безперервно займатися допомогою тим, хто не може обійтися без людськоі, підкреслюю ,людськоі допомоги! Повага!!!!
Анонім Показати IP 23 Листопада 2014 20:04
ця пані нічого не робить. тільки піариться.
Анатоль Показати IP 23 Листопада 2014 20:05
У Нововолинську є також собачатник Камишнікової- там собаки на ланцюгах
olia Показати IP 23 Листопада 2014 20:31
На проспекті Соборності між хімчисткою і університетським гуртожитком стадо величезних собак ганяє. І це вже не перший рік, страшно не тільки дітям, а дорослим йти. Чомусь ніхто їх не забирає до притулку.
vekelka Показати IP 23 Листопада 2014 21:27
ПРОШУ ЗВЕРНІТЬ НА СТАДО СОБАК НА 40 КВАРТАЛІ.
Надя до vekelka Показати IP 24 Листопада 2014 09:11
Зверніть і ви увагу допомагайте стерелізуйте.....ми в нашому районі стараємось усіх стерелізувати....і через притулок це зручно....
н Показати IP 23 Листопада 2014 21:37
у Нововолинську дуже багато агресивних диких шавок!
настя Показати IP 23 Листопада 2014 21:37
біля північного теж зграями ходять і на зупинці часто сидять. Чому не забирають туди?
гей Показати IP 23 Листопада 2014 21:44
Дана не муч собак. І людей.
Анонім до гей Показати IP 23 Листопада 2014 22:25
коментар було видалено
Анонім Показати IP 23 Листопада 2014 22:55
коментар було видалено
Анонім Показати IP 23 Листопада 2014 23:23
А хто розкаже про дядька, який по пр. Волі біля Гранд-Волині водить на повідку собачку, яка на трьох лапках.
Anonymous Показати IP 24 Листопада 2014 00:13
зачем держать этих дворняг ??? давайте их как то усыплять ... потому что смысл их держать нет ... . мне они особенно ненужны они везде мешают особенно вечером
ага до Anonymous Показати IP 24 Листопада 2014 00:54
вони беззахисні істоти в першу чергу! які з вини людей живуть на вулиці! А мали б мати госопдарів та свою домівку! Людина людину вбиває, людина тварин вбиває..а ще хтось молиться за мир та милосердя! Де там, коли "таких" земля носить.
yX Показати IP 24 Листопада 2014 00:14
прибарахлилась на комунальні гроші? гроші громади йдуть на "найнеобхідніше"
Закриваємо неприбутк Показати IP 24 Листопада 2014 00:17
КП Ласка обкрадає громаду Луцька а ми мовчимо, потрібно вже зібрати мітинг в підтримку того щоб закрити це КП як і решту неприбуткових. Є охочі вийти?
ага до Закриваємо неприбутк Показати IP 24 Листопада 2014 00:52
ти чим думаєш? ти хоч читав статтю про те, що потрібно бути милосердним до братів наших менших? Закриють притулок і що далі? куди собак дівати? Усипляти скажеш? А знаєш скільки вартують ліки для евтаназії? Так, на вулиці бігають зграї деякі, але ж неможливо всіх забрати, коли немає фінансів! Є притулок, погано, закрийте, гроші тільки з бюджету тяне, кричите, не було б притулку, кричали,зробіть шось, за кордоном є притулки. Люди думайте головою. Тварини беззахисні істоти, які з'явились на вулиці з вини людей..До речі, в інших містах України, собак на вулиці куди більше..їх відстрелюють на очах в дітей..так хочете шоб було, коли закриють притулок? мало нам війни?!
КП Ласка закрити! до ага Показати IP 24 Листопада 2014 02:19
КП Ласка є неприбутковим закринти як і КП Молодість і КП Луцькреклама які теж були збитковими. Громада не мусить оплачувати чиьсь забаганки. Маєте чутливе серце відкривайте приватний притулок.
111 до ага Показати IP 24 Листопада 2014 08:20
навіщо пусті балачки...........тут результат видно...........по всьому місту гуляють зграї безпритульних собак...........а там в притулку тримають для звітності..бо ж потрібно кудись списувати гроші.....то ж пані Дана не напише правду що вона покращує свій домашній побут............за виділені кошти.......
Лучанин Показати IP 24 Листопада 2014 07:14
щоб здати тварину у притулок в Ласці беруть гроші, вони тільки прикриваються тим що відловлюють собак, насправді доять бюджет міста, і не слабо
Ветеринар до Лучанин Показати IP 24 Листопада 2014 09:39
Ти рідкісний брехун! І, як видно тобі байдеже на що брехати...Сьогодні на "Ласку", завтра на щось інше...
Хлоп Показати IP 24 Листопада 2014 08:05
Молодець, Дана! Не звертай уваги на характернi риси украiнцiв, крокуючих до Европи, просто пам'ятай вислiв: " Чим бiльше пiзнаю людей, тим бiльше люблю собак".
Міськрада до Хлоп Показати IP 24 Листопада 2014 09:06
відписався працівник КП Ласка яке скоро закриють.
Комісар до Міськрада Показати IP 24 Листопада 2014 09:41
А ти "Міськрада у відставці", як видно, бо таке вже зле, що аж іскри з очей.... Дивись, щоб тебе не закрили куди небудь...
123 до Хлоп Показати IP 24 Листопада 2014 09:06
хоч приклад назвіть чим ця пані молодець?
Вертайтесь в село до 123 Показати IP 24 Листопада 2014 09:43
Щоб не назвали, ти все одно не почуєш, бо у вухах вата...
Міськрада до Вертайтесь в село Показати IP 24 Листопада 2014 10:54
ще раз, вона разом зі своєю "організацією" обкрадає громаду. чому народ має фінансувати цю "благочинність"? дана милосердна? нехай фінансує притулок з васної кишені. а у міста є безліч інших важливіших речей вартих фінансування!
ага до Міськрада Показати IP 24 Листопада 2014 22:43
До чого ти *упий....так ж ви всі хочете щоб собаки не бігали по вулиці! То чого це вона має фінансувати притулок з власної кишені? Ви подивіться на інші міста, там куди гірше!
Міськрада до ага Показати IP 25 Листопада 2014 19:01
Для громади буде дешевше їх "присипляти" як це роблять в Англії!
123 до Вертайтесь в село Показати IP 24 Листопада 2014 12:21
зате очі в людей є! бачимо, який срач в тому притулку розвела, а ще жінка. хоч би поприбиралась перед тим, як гостей зустрічати за кордону.
Хлоп до 123 Показати IP 24 Листопада 2014 11:40
То поїдь просто подивись
AHHA Показати IP 24 Листопада 2014 23:32
КП "Ласка" не збиткове це по перше. По друге з бюджету фінансується лише штатна одиниця, тому гроші громади на тварин не ідуть. Замість безпідстпавних тверджень, зверніть увагу на проблему у інших містах в Україні, де безліч тварин, де вмирають люди через те, що не має аналогічного КП. Тварин згідно Закону потрібно відловлювати та перетримувати 2 місяці перед тим, як визначити її подальшу долю така структура мусить фінансуватись з міського бюджету. Якщо комусь тут хочеться спровокувати через свої особисті вигоди та амбіції недовіру до роботи КП, ласкаво просимо до даного підприємтва завтра на відлов тварин. Джені провела тиждень на КП щоб мати свою думку про роботу, тим писакам навіть сили на одинь день не вистачить, бо для цього треба підняти одне місце і попрацювати в поті чола. Дякуємо усім за розуміння роботи КП "Ласка", усім не байдужим, які щодня допомагають у роботі, завдяки яким відбувається в такий складний час реконструкція вольєрів, закупівля медикаментів та інше. Зичимо Вам сил і наснаги і велике Дякую.
Анонім до AHHA Показати IP 25 Листопада 2014 19:02
Не збиткове? То може ще й прибуток в казну приносить? Що ж ви так нахально людям брешете в очі, на чому ви заробляєте кошти для громади? Ви їх тільки проїдаєте.
Анонім до AHHA Показати IP 25 Листопада 2014 19:05
Навіть в благополучній Англії тримають лиш тиждень, а у нас 2 місяці треба? Ви подуріли?
Ната Показати IP 25 Листопада 2014 09:00
Щодо статті - одне уточнення. в Англії не 75% присипляється, а 1-5%. Решта знаходить старих господарів, нових, або пеердається приватним притулкам. Щодо КП "Ласка" - була там двічі по кілька днів, бачила всю "кухню" зсередини, та можу впечнено сказати, що ці люди за крихітну зарплатню роблять більше, аніж в багатьох комунальних підприємствах України разом взятих. Якби всі у нас так працювали та так любили тварин, проблеми безхатніх тварин в країні не було б взагалі. Запевняю, що порівнювати мені є з чим: я була в притулках Англії, Латвії, Туреччини, Чехії та в кількох притулках України. Можу сказати, что ви в Луцьку просто щасливі, що маєте таких притулок з такою командою. Всім добра!
Анонім до Ната Показати IP 25 Листопада 2014 19:07
Брешеш - ось цитата з ВН "Нагадаємо, до Луцька приїздила зоозахисниця з Великобританії Дженні Руд. Вона розповіла, що четверту частину відловлених собак на її батьківщині передають у притулки, аби знайти їм господарів. Однак, враховуючи те, що ліміт місць у таких закладах - обмежений, решту доводиться евтаназувати. Тож, протягом семи днів тварини перебувають у муніципальному притулку. Якщо за тиждень за ними ніхто не приходить - їх «присипляють»." Четверту частину передають а що ж рештою 3/4? і навіть тих з 1/4 є такі яких присипляють!
Ната до Анонім Показати IP 26 Листопада 2014 10:41
Я ж кажу - в статті невірно написали. Я тільки що перепитала в Дженні, ось точні цифри позатого року (пізніших в них нема нажаль): • There were a total of 121,386 dogs recorded by the Local Authorities • 49% of these were re-united with their owners • 30% were re-homed • 12.12% of the dogs were recorded as having been micro-chipped • 6% of the dogs were humanely euthanized • A further 12% were gifted to animal shelters/kennels • 0.12% were retained by the finder • No outcomes were recorded for 4% of the dogs
йцукен Показати IP 25 Листопада 2014 12:25
Знаєте гасло Українського католицького університету? "Візьми і зроби". Якщо вважаєте, що Ласка погано працює - зробіть краще. Якщо вважаєте, що Ласка багато краде - вкрадіть більше. А ми вас за це посадимо туди, де немає інтернету. Щоб не були такі умні за клавіатурою. Підіть і половіть собак в бруді, на дощі і морозі. Погодуйте їх, поваріть їм їсти. Якби це ще говорили люди, які мають кращий притулок. З кращими умовами абощо. А то ніяких досягнень. Ніяких фактів. Просто жовч, або проплачені коменти. Ідіотизм якийсь.
Анонім до йцукен Показати IP 25 Листопада 2014 19:08
Я проти притулка за кошти громади! Присипляти та й усе! А хочеш допомогти то за свої кошти!
Гицель Показати IP 26 Листопада 2014 01:51
Шаріков навіть котів душив.
AHHA Показати IP 27 Листопада 2014 22:07
Кошти громади ідуть лише на оплату праці працівникам, харчування та утримання не лягає на плечі громади, не хвилюйтесь. Підприємство цього року має прибуток, воно не є збитковим, незабаром відділ обліку і звітності Луцької міської ради оприлюднить усі дані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus