USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати не захотіли «садити» Войнаровського на контракт

26 Листопада 2009 13:52
Депутати міськради на сесії не підтримали пропозицію призначати і звільняти директора палацу культури міста Луцька за контрактом.
На учорашній сесії Луцькради на розгляд було винесено проект рішення про внесення змін до статуту комунального закладу «Палац культури міста Луцька». У цьому проекті пропонувалося дописати до одного з пунктів статуту колишньої «Просвіти», що «призначення та звільнення директора палацу здійснюється міським головою за контрактом».
Під час обговорення депутат Андрій Козюра зазначив, що норма укладення контракту з директором Палацу культури – невірна.
«Відповідно до пункту 10 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування» міський голова призначає на посади та звільняє з посади керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, крім керівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.
Згідно ч. 8. ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міський голова, в межах своїх повноважень видає розпорядження.
Але ні Законом України «Про місцеве самоврядування, ні законодавством України про культуру не передбачено укладання контракту ані з керівниками установ та організацій, що належать до комунальної власності, ані з керівниками закладів культури, що перебувають у комунальній власності», - зауважив Андрій Козюра.
Він додав, що внесення пропонованих змін до статуту комунального закладу «Палац культури міста Луцька» є протиправним, оскільки, обмежує права працівника, який приймається на посаду директора Палацу культури.
Голова міськради Богдан Шиба, проте, ставив на голосування проект рішення, але потрібної кількості голосів воно не набрало – його підтримало лише 17 депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 26 Листопада 2009 15:56
так всі ж комунальники "сидять" на контрактах і нічого, раніше це не суперечило законодавству, а тут депутати (Козюра) прокинулися!
Юці Показати IP 26 Листопада 2009 17:00
От через те й "сидите" на контрактах, що керівництво у вас недолуге. А коли Козюра вам очі відкриває, то ви його брудом обливаєте. Парадокс.
порядний Показати IP 27 Листопада 2009 10:49
Чим же все таки Войнаровський так не догодив Шибі?Мер всіляким способом намагається Войнаровського "зкинути".Невже немає ніяких більше проблем у влади?Парадокс якийсь...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus