USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До Луцька «свинячий грип» поки що не дістався

2 Листопада 2009 12:01
Начальник управління охорони здоров’я Луцькради Федір Кошель розповів, що в обласному центрі Волині наразі не зафіксовано жодного випадку захворювання на A/H1N1. Про це 2 листопада йшлося під час екстреного засідання міського штабу оперативного реагування з питань запобігання виникненню захворюваності на грип серед населення, - інформує репортер «Волинських новин».
У п’ятницю в обласному центрі було зафіксовано 1411 викликів хворих із симптомами грипу та гострих респіраторних захворювань, у суботу ця кількість становила 940 викликів, у неділю вона зменшилася до 628 викликів, – розповів Федір Кошель. Він зауважив, що лучани хворіють на ГРЗ, а ось відсоток захворюваності саме на грип становить 3,5-4%. Себто, за словами начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради, це поодинокі випадки. Лише 5 хворих захворіли на пневмонію. Зауважимо, що до апаратів штучного дихання не підключено жодного хворого. «Ситуація спокійна», - резюмував Кошель, додавши, що сприяє зменшенню поширенню вірусів і суха погода.
Він зауважив, що через закриття у Луцьку дитячих садків ймовірна спекуляція на лікарняних листках, адже мами прагнутимуть залишатися з дітками вдома, а не ходити на роботу. Заступник луцького керманича Анатолій Пархом’юк закликав роботодавців із розумінням поставитися до працюючих, котрі мають дітей.  Також наразі вирішується ситуація із зарплатнею вчителів, котрі не задіяні через карантин. Нині тривають консультації з юристами.  
За словами Федора Кошеля, у лікарнях медичний персонал працює у масках, кожні дві години проводиться вологе прибирання, дезінфекція. Він наголосив на тому, що смертельних випадків від «свинячого» грипу немає. Щоправда, за словами начальника управління охорони здоров’я Луцькради, у Любомльському районі помер хлопець від вірусної пневмонії. Зауважимо, що у 2008 році від пневмонії у Луцьку померло 14 осіб, цьогоріч – 6-ро.
Додамо, що смерть жінки у Луцьку, яка загинула 8 днів тому від пневмонії, наразі не пов’язують із епідемією грипу ані Кошель, ані головний лікар Луцької міської та районної санітарної епідеміологічної станції Іван Ульчак. Про такий зв\'язок не можна говорити до отримання результатів лабораторних аналізів – кажуть медичні чиновники.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Гуцул Показати IP 2 Листопада 2009 12:04
Я не вірю в те, що наші славні медики скажуть правду навіть у такий критичний час...
дідо Показати IP 2 Листопада 2009 12:07
то шо епідемія слабо вдарила по Волині є "заслугою" Тімашєнки.... не заплативши за пільговиків,тролебуси пішли на страйки, який зповільнив епідемію....бо в тролебусах їздять тільки найнищі прошарки населення,які не слідкують за собою та економлять на лікуванні...
Лучанин Показати IP 2 Листопада 2009 12:57
Як це не виглядає парадоксально, але відсутність тролейбусів врятувала Луцьк від першоі хвилі епідемії! Там їздить багато асоціального елементу і разом з ними діти, літні люди. Як раз тоді була волога, що найкраще для поширення інфекцій. А зараз морозець усе підчистить. Луцьк врятується!!!
КРЕZ Показати IP 2 Листопада 2009 13:21
дідо _________________ Наоборот - небыло тролейбусов, толпы в маршрутках ездили, где была большая вероятность что-то подхватить. А сейчас хоть народ рассосался! А Тимошенко пусть и дальше врет с ТВ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus