USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

До Луцька везуть нечистоти з сусідніх сіл

6 Травня 2010 11:49
Усі стічні води з вигрібних ям із приміських сіл Луцького району, де немає центральної каналізації, везуть спеціальними машинами до обласного центру.

Під час засідання Луцького міськвиконкому директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Іван Корчук розповів, що в місті тимчасово обладнано три місця скиду стоків.

Раніше цим питанням узагалі не займалися. Лише зараз із сільських громад почали брати плату за вивіз стоків спеціальними асенізаційними машинами. Тому потрібно спорудити станцію для переробки таких скидів у Луцьку. Невідомо чому її не було споруджено ще у 1960-70-ті роки.

«Ми зверталися до облдержадміністрації та районної влади, щоб вони допомогли спорудити таку станцію. Поки що водії, везучи із Боратина до Луцька нечистоти, шукають інші «варіанти» - можуть злити стоки деінде», - сказав Іван Корчук.

За словами керівника комунального підприємства, точки для прийому стоків у Луцьку, розміщені далеко від житлових будинків.

«Все одно робити нам, бо пахне нам», - сказав луцький міський голова Богдан Шиба.

Заступник міського голови Борис Сорока додав, що станцію фекальних стоків необхідно збудувати. Однак досі не виготовлено проектно-кошторисної документації. За підрахунками чиновника, його спорудження обійдеться в мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus