USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До луцького вишу з’їхалися українські та польські науковці

16 Травня 2013 14:21
Приблизно 150 науковців із України та Польщі взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих науковців у Луцьку.

Уже традиційна, IV Всеукраїнська науково-практична конференція молодих науковців на тему «Масова комунікація: історія, сьогодення, перспективи» розпочалася у приміщенні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, що у Луцьку, 16 травня.

Після урочистого відкриття конференції вітальне слово виголосили кандидат філологічних наук, декан Інституту філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки Юрій Громик та відповідальний секретар НСЖУ Степан Шегда.

Так, Юрій Громик привітав усіх, хто був присутній на конференції. «Нам приємно відзначити, що конференція відбувається уже вчетверте, для нас вона є вагомою ознакою становлення галузі «Журналістика та інформація», бо для нашого університету ця галузь відносно нова, адже ми працюємо в ній лише 7-ий рік. Тим не менше, приємно відзначити, що у нас є молода, потужна, прогресивна кафедра, представлена достойними людьми», - зауважив він.

Юрій Громик додав також, що в Інституті філології та журналістики СНУ – гарний склад студентів, які навчаються на спеціальностях «Журналістика» та «Видавнича справа і редагування». «Власне, чимало наших студентів уже працюють у галузі медіа комунікацій. Нам приємно бачити їхні матеріали у газетах, інтернет-виданнях, приємно бачити їхні обличчя на телебаченні і чути їхні голоси по радіо», - зазначив він.

«Наукова тематика із масових комунікацій органічно переплітається із нашою мовознавчою і літературознавчою проблематикою та існування цієї спеціальності свідчить про те, що інтеграція відбувається успішно», - підсумував Юрій Громик.

Своєю чергою, Степан Шегда розповів про Національну спілку журналістів України. Так, з його слів, сьогодні НСЖУ на Волині об’єднує 350 людей, хоч загалом на теренах області працює приблизно 2 тисячі журналістів. «Сьогодні робота журналістів переживає складний період, оскільки склалося таке відношення, яке, певно, потребує вашого дослідження і молодого погляду: робота журналістів часто оплачується менше, як тих, хто розповсюджує пресу», - зауважив він.

Зазначив Степан Шегеда також і те, що Спілка журналістів планує організувати фестиваль професійної майстерності, у межах якого будуть робити майстер-класи під керівництвом провідних журналістів, серед яких – Святослав Пирожко, Анастасія Філатенко, Марія Андрушко, Валентина Штинько.

Окрім учасників із Луцька, участь у конференції взяли науковці із Києва, Львова, Рівного, Запоріжжя, Дніпропетровська, Острога, Бердянська, Тернополя, Вінниці, Мукачева, Кам’янця-Подільського, Чернівців, польських міст Лодзь і Люблін.

Так, їм пропонували попрацювати як на пленарних засіданнях на теми, що стосувалися, зокрема, правильного висвітлення теми релігії і церкви у медіа, подорожніх репортажів, трендів сучасних українських мас-медіа в контексті владних впливів, так і взяти участь у секційних засіданнях. Запропонували учасникам 8 секцій, де доповідачі говорили про актуальні проблеми теорії та історії комунікації, медіа впливи на аудиторію, міжкультурну комунікацію, мову ЗМІ в соціокультурному просторі України, культурні видання, медіаосвіту та особливості українського медіапростору, жанрову палітру сучасного медіадискурсу та регіональні ЗМІ і рекламу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
оптиміст Показати IP 16 Травня 2013 17:29
О ті динозаври навчать поляків, як робиться сучасна журналістика!
Цікаво та смішно одночасно Показати IP 16 Травня 2013 20:47
А що в пед інституті зараз є спеціалісти,Які можуть ще й в додачу когось навчити? Нє вєрю! Станіславський та весь Луцьк це підтрверджує,жодного, можливо 10 старших,по років 75,ще тих, а нинішні-це жах! Поправка, можуть навчити,- як списувати з ксерокса, з якого вони ж самі все нам читають, а без нього не "бе,не ме, не куку ріку"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus