USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дикий поліомієліт з Киргизії може дістатися України, - луцька СЕС

6 Липня 2010 11:58
Інфекційне захворювання дикий поліомієліт, епідемія якого нині зафіксована у Киргизстані, через міграцію населення може потрапити й до України, - вважає головний санітарний лікар міста Луцька Іван Ульчак.
Про це Ульчак повідомив 6 липня на нараді у Луцького міського голови Богдана Шиби.
Лікар закликав батьків не піддаватися на заклики проти щеплень. За словами лікаря, такі вакцини не шкідливі, окрім тих випадків, коли вони протипоказані, тому що організм дитини не сприймає складових вакцини.
Зупинити поліомієліт можна лише через вакцинацію. В протилежному випадку, якщо людина підхопить цю інфекцію, вона ризикує померти або залишитися інвалідом, - запевнив Ульчак.
В перший клас у 2009 році у Луцьку пішло 39 нещеплених учнів. Найбільше грішать прийомом таких дітей навчальні заклади № 4, 25, 26, 18 та 22. По Луцьку, за інформацією медика 350 батьків відмовилися від щеплення дітей.
Зростає і кількість хворих на туберкульоз. Кількість зафіксованих хворих за перші п’ять місяців 2010 року в Луцьку збільшилася на 52% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Ульчак зазначив, що нині у Луцьку зафіксований 61 хворий на відкриту форму туберкульозу. найбільше уразливі категорії для цієї хвороби - особи з місць позбавлення волі, члени асоціальних сімей, особи похилого віку.
В той же час, за словами санлікаря, законодавство не зобов’язує ізольовувати хворих людей для лікування, тому інфекція розповсюджується значними темпами.
Випадків захворювання на гепатит А, або «жовтуху», за перше півріччя в Луцьку небагато – лише чотири. Дифтерію фіксували лише в Луцькій загальноосвітній школі-інтернаті.
Проте, відбувається збільшення випадків кишкових інфекцій у дітей до 14 років. За словами Ульчака, виною цього є самі батьки, які дозволяють їсти дітям прострочені продукти, надмірно солодку їжу або таку, яку не рекомендують вживати дітям до 14 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Патріот Показати IP 6 Липня 2010 12:39
В Луцькій СЕС не придумали нічого ліпшого як поліпшувати звітність з вакцинації вигадуванням різних ідіотських ужастіків
mama Показати IP 6 Липня 2010 15:30
Цікаво скільки нещеплених захворіло на туберкульоз? Ті 52% - то всі діти, чи то може всі щеплені по совєцкі?То щеплюйте уразливі шари суспільства, а не труїть здорових дітей.
SunnyDail Показати IP 6 Липня 2010 19:45
Шановна mama, а чи відомо Вам, що вакцина БЦЖ захищає лише від найтяжчих, невиліковних форм туберкульозу? Якщо невідомо, то спочатку уточняйте факти про дію вакцин. І бажано не на антивакцинаційних сайтах! Самі ж бо щеплені!
mama до SunnyDail Показати IP 6 Липня 2010 22:06
Дитяча дільнична медсестра теж про це нічого не чула, вона лише знає, що треба зробити БЦЖ, і то по схемі, інакше воно не діє так як треба.Коли народилась дитина, БЦЖ не будл навіть у роддомі, та і пів року потому. Потім знов зявилось, потім знов нема.А де ви були тоді, а як же графік вакцинацій, розроблений *вищими умами*, у нас епідемія туберкульозу не припинялась.А на якому провакцинаційному сайті можна почитати статистику захворювань на найважчі форми?У яких верствах населення? Не знаєте? За те я знайшла дуже корисний англомовний сайт, де чорним по білому у таблицях і графіках описано, що багіто з того, чим наших малюків прививають, вже давно у наших країнах не хворіють!А прививати від того,що у Африці- вам не здається, що це вже задуже?
маруся Показати IP 6 Липня 2010 20:30
що там говорити, Волинь займає перше місце по Україні з вродженої дитячої паталогії! А все через інфекційні захворювання вагітних жінок! Доказано, щеплені зарання жіночки мають здоровіших дітей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus