USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» підтримав півтисячі інвалідів

3 Грудня 2013 19:00
З нагоди Міжнародного дня інвалідів представники благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» зустрілися з членами громадських інвалідних та ветеранських організацій.

Всього до свята закупили 500 подарунків - продуктових наборів, і це лише у відповідь на звернення, що надійшли попередньо, - розповіла заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич.

Керівники Луцької міської організації ветеранів України, Луцької міської організації інвалідів війни та збройних сил, Луцької міської громадської ветеранської організації «Спілка в'язнів – жертв нацизму» звернулися з клопотаннями про допомогу членам організації, які мають обмежені фізичні можливості.

«Свято запровадили для того, щоб привернути увагу до потреб людей з обмеженими можливостями. На зустрічах настрій панує нерадісний – говоримо про маленькі пенсії, дорогу медицину. Спілкуючись з людьми з особливими потребами, дивуюся, скільки у них внутрішньої сили волі, яка велика жага до життя і як багато докладається зусиль до щоденного утвердження. Тому Ігор Петрович Палиця все робить для того, щоб допомогти людям, які цього потребують. Прийміть від нього вітання з побажаннями найголовнішого – міцного здоров’я», – наголосила Ірина Констанкевич.

84-річний інвалід війни, член Луцької міської організації ветеранів України Анатолій Ольхович вважає, що для старшого покоління така підтримка є важливою: «У 1943 році зимою я пішов у партизанський загін, був розвідником. У Бресті був поранений. Фашистські солдати обстріляли наш загін. Куля пройшла навиліт. З того часу рана дає про себе знати. Важливою є така підтримка, вона додає сил, насамперед, морально. Взагалі потрібно бути оптимістом у житті».

Надія Сибірьова з організації «Спілка в'язнів – жертв нацизму», своєю чергою, розповіла, що вперше познайомилася з діяльністю благодійного фонду після складної операції. «Я - після операції. Маю діабет. Відчуваю підтримку від благодійного фонду, вже отримувала допомогу на операцію і ліки. У ту тяжку хвилину ви відгукнулись. І завжди чуйні і небайдужі до болю нещасних пенсіонерів-інвалідів», – подякувала благодійникам Надія Сибірьова.

Довідково: У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений, – дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства, привернення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав та благополуччя.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus