USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Фонтан у центрі Луцька «зачеканять»

6 Березня 2012 17:56
Долю непрацюючого фонтану за Будинком побуту на вулиці Горького вирішать протягом тижня. Але на цей час ще не знають, залишати його чи робити на його місці клумби та лавочки.

Про це йшлося 6 березня під час засідання робочої групи з реалізації проекту створення Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку.

У проекті реорганізації центру адмінпослуг, який функціонуватиме на місці нинішнього Будинку побуту, йдеться про непрацюючий фонтан у сквері на вулиці Горького.

Управління містобудування та архітектури міської ради - однозначно за те, щоб залишити фонтан. Як каже головний архітектор міста Юрій Казмірук, реконструкція малої архітектурної форми не потребує багато затрат. «Потрібно буде «зачеканити» оті тріщини, шви. Попіскоструїти саму конструкцію фонтану», - сказав він.

Казмірук, своєю чергою, розповів, що з історичної точки зору фонтан таки треба лишити. Так, за його словами, П’ятнична гірка – найвище місце у Луцьку. Тому, мовляв, варто зберегти цю рекреаційну зону.

Інші члени комісії пропонують зробити там клумби і лавочки.

А Луцький міський голова Микола Романюк вирішив поцікавитися, коли цей фонтан взагалі востаннє працював. Єдиним свідком цього серед присутніх виявився головний художник облцентру Ярослав Матвіїв. За його словами, фонтан працював ще під час відзначення 900-річчя Луцька. «На той час він зовсім пристойно виглядав», - переконав Матвіїв.

Врешті, робоча група з реалізації проекту створення Центру надання адмінпослуг у Луцьку так і не вирішила долю фонтану у центрі. Відтак, Романюк дав підлеглим тижневий «time-out» на роздуми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олія Показати IP 6 Березня 2012 18:04
На фото там ще так світло... Геть не віриться.
луцкий Показати IP 6 Березня 2012 18:23
правильно, нужно восстановить фонтан! А то получается,что марафет наводится на центральных улицах и людных местах. Надо чтоб везде была красота и порядок, слона в в парке за Дворцом пионеров тоже надо окультурить.
Кривий Вал Показати IP 6 Березня 2012 21:12
Це один з найзатишніших і інтимніших куточків Луцька, ще пам`ятаю як кінотеатр Батьківщина працював на повну, у віці кількох років я дивився там "Пригоди жовтого чемоданчика" ) Якщо збережуть фонтан - Дай Бог Вам здоров`я.
ЯКІ КЛУМБИ?????????????? Показати IP 7 Березня 2012 09:52
ЕГЕГЕЙ!!!!!!!!! Ви там що геть подуріли??????? Які клумби з такого фонтану?????? Потрібно його відновити 100%!!!!!!!!! Саме легше це засипати землею і робити псевдо клумби.....а реконструювати так потрібно докласти багато зусиль. Я за свої 22 роки життя рік назад дізналась про це місце...Я НИМ ЗАЧАРОВАНА!!!!!!! Ви просто уявіть красу яка там буде! Фонтан, водичка, лавочки, тіньочок літнього жаркого дня, КРАСА ОДНИМ СЛОВОМ!!!!!!!!!!!!!!
ostap Показати IP 7 Березня 2012 10:30
якраз проходив повз нього в неділю і подумав про потребу щось з ним робити. Це ж центр міста... Але крім фонтану, слід почистити і стіни будинків що на нього виходять і , мабуть , прийдеться вдновити роботу туалету, який там теж присутній...
Dim Показати IP 7 Березня 2012 12:53
Ще й досі шкода, що знищили фонтан з дельфінчиками на Театральній площі. От на фіга, питається, була така "реконструкція"?
гість Показати IP 7 Березня 2012 20:55
І так забагато вже "реконструювали" - аж в очах рябить. І скрізь однакове - що в Луцьку, що в Рівному. Краще замість чергового ремонту проспекту Волі (традиція започаткована Кривицьким, зрозуміло чому) зберегти один із самих цікавих куточків міста. Впевнена, що в багатьох лучан пов'язані з ним дорогі і теплі спогади.
Cясік Показати IP 9 Березня 2012 09:58
Ви можете мені пояснити що таке "зачеканять"?
водяной Показати IP 16 Березня 2012 21:57
Полюбому треба реконструювати, і не тільки цей.Луцьк має 5 фонтанів які леть течють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus