USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Головний еколог Луцька звинуватив комунальників у бездіяльності

12 Листопада 2009 11:28
«Серйозні питання сьогодні не обхідно висловити директору КП «Луцькспецкомунтранс» Валерію Кузьмичу, який ні в термін до 1 серпня, ні до сьогоднішнього не виконав запобіжних заходів для зменшення негативного впливу полігону твердих побутових відходів у селі Брище на довкілля, і навіть не склав плану таких заходів» - наголосив на сьогоднішньому засіданні виконкому заступник луцького міського голови, начальник відділу екології  Борис Сорока.
«Резерв ґрунту для пересипання відходів не створено, прилегла до полігону територія постійно повторно засмічується, відведення зливових вод із прилеглої до полігону території не влаштовано. Ні дезбар′єру, ні нарощування огорожі сітчастими елементами не виконано, нічого не зроблено для відлякування птахів», - зауважив заступник луцького міського голови Борис Сорока.
Головний еколог Луцька нагадав, що чотири місяці тому, на засіданні виконкому директор ТзОВ «НЕП» Кобринчук запевняв членів виконкому, що із 1 серпня розпочнеться будівництво сміттєперероблювального заводу. Низку договорів підписано, земельну ділянку виділено, а «віз ще досі там».
Директор «Луцькспецкомунтрансу» Валерій Кузьмич розповів, що насправді роботи влітку велися. Відбувалася рекультивація земель полігону першої черги. Заготовлено запас піску на зиму. Якщо будівництво сміттєпереробного заводу таки розпочнеться, то дамба поблизу полігону виявиться непотрібною, тому із неї можна забрати пісок для сміттєзвалища.
Кузьмич вказав і на те, що на полігоні працює застаріла техніка, приміром два трактори. А ось тариф на захоронення на полігоні він вважає найнижчим в Україні – 1,57 гривні.
Комунальник зазначив, що незалежно від появи сміттєпереробного заводу, варто задуматися про появу нового полігону. «Краще старого полігону може бути тільки новий», - сказав він, але додав, що «при такому фінансуванні зробити все, що потрібно неможливо».
Луцький міський голова  Богдан Шиба, зауважив, що слід розпочати обговорення коригування тарифу на вивезення сміття. Також луцький градоначальник додав, що потрібно невідкладно надати цю інформацію контролюючим органам.
Він доручив Борису Сороці підготувати звернення до Волиньради і Волинської ОДА, аби на найближчій колегії розглянути питання будівництва сміттєпереробного заводу, стану діючих сміттєзвалищ в області, а також спорудження полігонів для захоронення побутових і промислових відходів.
Директор  департаменту ЖКГ Іван Кубіцький має взятися за виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції другої черги полігону.
Довідково:
Наразі сміттєзвалища у Брищі становить 8, 9 гектара. Його можливості вичерпаються через один – півтора роки, стверджують спеціалісти.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
alex Показати IP 12 Листопада 2009 12:36
А скільки ще несанкціонованих звалищ на території міста? Цю проблему потрібно також вирішувати.
Vetal Показати IP 12 Листопада 2009 14:01
ВІдчуваю що не збудують сміттє переробного заводу за рік півтора, і буде в Нас як в Тернополі,де сміття три місяці не вивозили.
Roma Показати IP 12 Листопада 2009 14:22
Треба взяти досвід Києва і залучати до вивезення побутвих відходів не тільки комунальні під-ва але й приватних,у них краще оснащені автопаркиі люди краще працюють.
Юка Показати IP 12 Листопада 2009 14:25
а скільки триває боротьба з роздільним сміттям! (навіть деякі люди по-троху почали звикати і сортувати відходи, а потім приїде стіттєзбиральна машина - погрузить все в один бак і маєте! Говорили-балакали, сіли і заплакали!
Байдужий Показати IP 12 Листопада 2009 14:41
А я вважаю, що цю новину взагалі коментувати не потрібно, адже інформацію "Сорока на крилах принесла":)
alex Показати IP 12 Листопада 2009 20:48
Згадали про Тернопіль. Сміття - це одна з причин епідемії і початку грипу з цієї області.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus