USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Графітчики погоджуватимуть з мерією, де малювати у Луцьку. ФОТО

1 Червня 2013 08:57
На сайті міськради запланували зробити банер, за допомогою якого графітчики зможуть інформувати владу, що і де будуть малювати.
Про це стало відомо під час зустрічі Луцького міського голови Миколи Романюка із місцевими вуличними художниками на Театральному майдані у Луцьку 31 травня.
Мер Луцька запропонував графітчикам спрямувати своє мистецтво в інше русло. Мовляв, треба узгоджувати свої дії з міською владою, а не малювати на всіх стінах, тим більше не псувати граніт на Парковій чи стіни театру в центрі міста.
Микола Романюк назвав і варіанти. На його думку, можна «відвести» для мистецтва паркани, або ж погодити, на якій стіні можна намалювати графіті, як це зробили на вулиці Крилова у Луцьку. «Щоб використати, направити ваше мистецтво, щоб люди могли насолоджуватися тим… Щоб дійсно ви могли користь принести для міста», - висловив свою думку мер.
Окрім того, міський голова додав, що у мерії могли б допомогти графітчикам фінансово. «Я розумію, що ця банка фарби, не кожен її зможе купити», - зазначив Микола Романюк.
Графітчиків же найбільше цікавило, які ж стіни можна буде малювати. За словами одного з вуличних художників Роми, якщо б їм «виділили» стіни в Луцьку, то б вони гарно їх розмалювали.
Тож, Микола Романюк погодив із графітчиками зустрітися для обговорення того, що і де можна малювати, приблизно через місяць. А тим часом дав завдання зробити на сайті міськради банер, куди б хлопці могли «закинути» свої пропозиції.
Окрім того, мер Луцька додав, що в місті можна зробити щось на кшталт графіті-фестивалю, який відбувається у Кам’янець-Подільському.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фанат Показати IP 1 Червня 2013 09:16
Нехай краще розмалюють польські тролейбуси в стилістиці Луцька.
RSS Показати IP 1 Червня 2013 10:35
Нехай спочатку позмивають чи зафарбують те, що раніше поналяпували де попало. Бо це не арт, це хуліганство.
Ш Показати IP 1 Червня 2013 12:11
я б намалював би їм, коли б зловив одному, другому, третьому й четвертому. понапишуть на парканi, хоч новий став

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus