USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Як в таких умовах працювати??? - міжнародні спостерігачі про луцькі виборчі дільниці

17 Січня 2010 08:52
 На 38 виборчій дільниці Луцька недостатньо бюлетенів. Крім того, один з членів комісії - держслужбовець, що суперечить законодавству.
Такі результати відвідин виборчих дільниць вчора у Волинському прес-клубі оприлюднили міжнародні спостерігачі Сергій Держнюк та Коен Натан.
Спостерігачі представляли міжнародну громадську організацію «За справедливі вибори». Американець українського походження Сергій Держнюк вже бував на українських виборах в 2006 році, а ізраїльтянин Коен Натан вперше спостерігав за процесом волевиявлення українців в 2004 році.
Протягом учорашнього дня, 16 січня представники міжнародної організації відвідували виборчі дільниці Луцька та штаби кандидатів в президенти Юлії Тимошенко та Віктора Януковича.
Спостерігачі зазначили, що виборчій процес в Україні нині перебуває на вищому рівні, аніж 2 роки тому. Проте, низка проблем збереглась. Так, кажуть спостерігачі, агітаційні матеріали, які потрібно було прибрати до суботи ще й досі висять на вулицях.
Обладнання дільниць також не найвищому рівні: «Я маю щиру повагу до людей, які можуть працювати в таких умовах. Тут навіть недотримати гігієнічні норми», - прокоментував стан 22-ої виборчої дільниці Держнюк. А на 64-тій, за словами спостерігача, розклеєні ще не всі інформаційні матеріали про кандидатів в президенти. Ті ж, що розклеїли повісили не в алфавітному порядку, як того вимагає закон.
Несхвальні відгуки отримала також кваліфікація членів виборчих дільниць. Спостерігачі кажуть, що члени комісій не орієнтуються в законодавстві.
Відвідавши штаби кандидатів Тимошенко та Януковича, спостерігачі сказали, що «тимошенківці» скаржилися на підкуп виборців, а «регіонали» запевнили міжнародних експертів, що вибори пройдуть законно. Держнюк пояснив, що відвідав штаби лише цих кандидатів через брак вільного часу.          
Порівнюючи вибори в Україні, США та Ізраїлі, міжнародні спостерігачі зазначили, що в Україні спостерігається висока політична активність виборців. «Якби хоч якийсь американський кандидат набрав хоч 2/3 голосів тих, хто прийшов на вибори – це був би успіх», - зазначив Держнюк.
Натан додав що «Ізраїль вже понад 70 років проводить вибори, тому процес і законодавство тут більш налагодженні. Проте, в Ізраїлю також досконаліші і вишуканіші технології фальсифікації виборів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
goodok Показати IP 17 Січня 2010 09:27
Та в нас такий "бардак" що аж страшно. Думаю якби на українських виборах явка виборців була 100%, то до цбого готовою була б лише ДВК в Антарктиді, там всього 12 чол))
Куратор Показати IP 18 Січня 2010 14:09
до goodok - в Антарктиді їх 13! ;)
ром Показати IP 18 Січня 2010 17:35
Держава Ізраїль утворена у 1948 році - то як вона може проводити вибори більше 70 років?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus