USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Як заробляє луцька молодь влітку. ФОТО

8 Липня 2013 15:45
Із початком літніх канікул значна частина студентів та абітурієнтів починає шукати шляхи тимчасового заробітку. Які сезонні професії - найпопулярніші серед луцької молоді, з’ясовували «Волинські новини».

Керівник відділу оголошень видання «Волинські оголошення» Світалана Сундієва повідомила, що влітку кількість пропозицій тимчасового заробітку для студентів збільшується. Однак працедавці зазвичай не повідомляють у тексті оголошення, яку саме роботу пропонують.

Представники декількох кадрових агенцій Луцька зізналися, що послуги із пошуку тимчасового працевлаштування студентам не надають. Клієнти, мовляв, націлені на пропозиції постійного місця роботи. Окрім того, такі послуги коштують немалу суму, тому студентам невигідно платити за послуги агенції, пропрацювавши лише один чи два місяці.

На офіційному сайті Державної служби зайнятості серед переліку пропозицій сезонних та тимчасових видів зайнятості переважають найпростіші професії, зокрема офіціант, підсобний працівник, кур’єр, а також робота у сфері торгівлі та реклами. Утім, навіть таких пропозицій у нашому регіоні - надзвичайно мало.

Репортер «Волинських новин» поцікавився у представників луцької молоді, який спосіб тимчасово працевлаштування вони обрали. Виявилося, що студенту або абітурієнту у Луцьку найпростіше влаштуватися на тимчасову роботу у галузі торгівлі. Поширена також праця із розповсюдження рекламних матеріалів.





Студент луцького ВПУ№9 Дмитро розпочав працювати в одному з луцьких закладів сімейного відпочинку на початку канікул. Він розповів, що оплата праці в закладі поденна, а кількість зароблених коштів упродовж літа його влаштовує. У майбутньому Дмитро планує працювати за спеціальністю автомеханіком.



Абітурієнтка Оля розповіла, що розпочала працювати продавчинею морозива від початку літа, обравши цю працю, щоб заробити у вільний час. Оплата праці потижнева та залежить від кількості проданого товару.

Лише три дні опановує роботу продавця абітурієнтка Христина, яка планує вступати у коледж технологій та бізнесу. Заробітну плату обіцяють платити щодекади.

Студентка СНУ імені Лесі Українки Вікторія працювала продавчинею упродовж трьох місяців влітку минулого року. Цьогоріч, починаючи із травня, вона працює на цій самій роботі. Зарплату отримує щомісяця.

У майбутньому студентка планує здобути професію психолога, робота з клієнтами, за її словами, допомагає вивчати людей та розвиває вміння спілкування.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
аня Показати IP 8 Липня 2013 15:52
молодці що працюють.
Василіса Прекрасна Показати IP 8 Липня 2013 16:49
Зможуть і собі якусь копійку заробити і по вулицям без толку вештатись не будуть. До речі закордоном це цілком нормальна практика.
Bobryk Показати IP 8 Липня 2013 17:23
Мій коментар видалили, а помилки так і не виправили. Ще раз напишу не "продавщицею" чи "продавчинею", а ПРОДАВЦЕМ. Мої коментарі попрошу не видаляти, у них немає нічого забороненого правилами
Niсk до Bobryk Показати IP 8 Липня 2013 17:55
"Якщо ви виявили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для повідомлення про неї редактора" - написано в кінці кожної статті. Можна було б просто це виконати, а не виблискувати "розумними" коментарями.
Вчитель до Bobryk Показати IP 8 Липня 2013 21:52
У звертанні до особи жіночої статі існують варіанти як "продавець" так і "продавщиця". Це можна легко перевірити, звернувшись до словника.
Учителю на замітку до Вчитель Показати IP 9 Липня 2013 09:05
Такі слова, де початковий звук може бути як голосним, так і приголосним ( наприклад, учитель), виникли для милозвучності в мові. Слід надавати перевагу слову з початковим голосним на початку речення та в середині речення після приголосного. Тому ви не "Вчитель", а "Учитель"
Lehrer до Учителю на замітку Показати IP 9 Липня 2013 14:28
Дякую, але ж мова не про це...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus