USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Інформаційний пункт у Луцьку обслужив 3 тисячі туристів

26 Серпня 2010 09:49
Протягом 21-24 серпня послугами Інформаційного пункту у Луцьку скористалося близько 3000 відвідувачів.
Про це 26 серпня повідомили в Асоціації розвитку туризму Волині.
Нагадаємо, у Луцьку під час святкування Дня міста і Дня незалежності на Театральному майдані Луцька вперше працював Інформаційний пункт, основним завданням якого було поширення інформації про заходи, які відбувались у рамках Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором», свята Дня міста, Дня прапора та Дня Незалежності України.

Консультантами Інформаційного пункту були члени громадської організації «Асоціація розвитку туризму Волині», якій належить ідея створення такого пункту в Луцьку, та стажисти відділу туризму та рекреації Луцької міської ради.
Кожен, хто підходив до Інформаційного пункту, безкоштовно отримував детальну програму всіх заходів із картосхемою на звороті, інформаційно-туристичні карти Луцька та його околиць, буклет «Луцьк та околиці», наліпки «Я лучанин», «Я лучанка», «Я гість», буклети та плакати «Поліське літо з фольклором», а найменші відвідувачі – цукерки.
Загалом за 4 дні роботи Інформаційного пункту його послугами скористалося близько 3000 відвідувачів – лучан і гостей з Рівного, Миколаєва, Сум, Польщі, Грузії, Німеччини тощо.
«З огляду на отриманий практичний досвід і досвід інших країн у здійсненні такої діяльності, колектив Асоціації розвитку туризму Волині й надалі працюватиме в цьому напрямку, вдосконалюючи форми і методи роботи, спрямовані на розвиток внутрішнього туризму», - йдеться у повідомленні Асоціації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus