USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Із міліції сьогодні цідили кров. ФОТО

15 Квітня 2010 12:33
Начальник обласного управління МВС Іван Прошковський разом зі своїми заступниками та рядовими міліціонерами сьогодні здавали кров для хворих на рак дітей.

Здача крові відбулася у рамках акції «Подаруй дитині надію на життя». Вона приурочена до Міжнародного дня захисту дітей. Кров міліціонерів буде використана для лікування онкохворих дітей.

Акція стартувала ще вчора у Рожищенському районі. Сьогодні до неї долучилися міліціонери з Володимир-Волинського та Луцька.

За два дні донорами вже стали близько 300 волинських міліціонерів. Іван Прошковський запевнив, що здача крові – справа добровільна. Тож сьогодні в обласний Центр переливання крові прийшло 120 працівників МВС.

Акція триватиме до кінця травня. Вже розроблений графік здачі крові всіма підрозділами УМВС. Наприклад, карний розшук прийде до Центру переливання крові 19 травня.

Керівник обласної міліції Іван Прошковський здавав кров під пильними об’єктивами фото і відеокамер.

Заступники начальника УМВС уже після процедури жартували: «Іван Іванович, ваше завдання виконане. Ось моя кров».

Подібну акцію Прошковський провів ще у 2007-му під час першого перебування на керівній посаді.

Під час прес-конференції головний міліціонер області закликав не позбавляти онкохворих дітей надію на життя.

«Сьогодні на Волині 11 онкохворих дітей, які перебувають на лікуванні і потребують термінового переливання крові та її компонентів. Реальна можливість їм допомогти – це здати кров. Загалом в області на обліку з онкологічними та гематологічними хворобами перебуває 260 дітей. Кожен з нас має чи матиме дітей, онуків. Адже діти – це наше майбутнє», - зазначив Прошковський.

Кров, яку під час акції зберуть Центри переливання крові буде передана у Волинське обласне дитяче територіальне об’єднання.

Генеральний директор об’єднання Григорій Ващилін пояснив, чому донорська кров настільки важлива під час лікування онкохворих дітей.

«При лікування лейкозу, окрім дуже дорогих медикаментів, які пригнічують діяльність кісткового мозку, пацієнтам потрібне постійне переливання крові. Адже в ослабленому організмі кров не виробляється», - зауважив Ващилін.

Прошковський запевнив, що міліціонери в чудовій формі тож стан здоров’я дозволяє «поділитися» 300 грамами крові. Керівник обласного управління УМВС планує звернутися до своїх колег з усієї України, щоб ті підтримали таку його ініціативу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Антимент Показати IP 15 Квітня 2010 12:59
Нужно было всю кровь забрать у них..., всёравно от них пользы мало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus