USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Кандидати до Луцькради: перед веде бізнес

28 Жовтня 2010 16:15
31 жовтня лучани обиратимуть новий склад Луцької міської ради. З 50 майбутніх депутатів половину оберуть на 25 мажоритарних округах Луцька, а половину – за партійними списками.

Й оскільки «мажоритарники» так чи інакше уже відомі виборцям, ми вирішили трохи прискіпливіше глянути на партійні списки.

39 політичних об’єднань у Луцьку делегували 543 своїх представників у виборчі списки до Луцької міської ради.

Найбільше кандидатів у списку Луцької міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» - 48 чоловік. При тому, нагадаємо, у міськраду може пройти не більше 25 «списочників» Найменше виставили Аграрна партія України та партія «Відродження» - по 2.

Щодо вікового розподілу, то найбільше молоді претендують на місця у міській раді в «Батьківщини» (20 з 48-ми), Партії Регіонів (16 з 25-ти) і, як це не дивно, КПУ (13 з 20-ти). Хоча і тут є місце винятку. А саме, це партія «Трудова Україна», де з 5 кандидатів – найстаршому 26 років.

Людей пенсійного віку найбільше зібрала у себе все та ж «Батьківщина» (5 з 48-ми), друге місце ділять «Фронт Змін» (3 з 24-ьох) та Партія регіонів (3 з 25-ти). У списках 19 партій «пенсіонерів» помічено не було.

У статевому розрізі якісно вирізняється список партії «Солідарність жінок України» в якому всі 5 кандидаток – жінки.

Але за кількістю жінок перше місце ділять «Батьківщина» (11 з 48-ми) та «Партія Регіонів» (11 з 25-ти). На одну «бойову одиницю слабкої статі» відстала «Партія Народної Довіри» (10 з 28-ми).

Найбільше чоловіків у своїх лавах зібрала «Батьківщина» (37 з 48-ми) та «Єдиний Центр» (21 з 25-ти). Найбільш свідомими у питання тендерної рівності є списки партії «Зелені», де представників обох статей порівну – по п’ять

Не включили до своїх рядів жінок Трудова Україна, ЛПУ, НРУ, УДАР, КУН, «Відродження» та ПППУ. Загалом, з 543 кандидатів лише 119 жінок.

Цікавими були результати аналізу того, хто з представників передвиборчих списків партій є їх членами. Так, найдисциплінованішими в цьому сенсі є 12 партій: ВО «Свобода», «Сильна Україна»…...

Найбільше безпартійних до Луцькради ведуть «Партія Народної Довіри» (27 з 28-ми) та Ліберальна партія України (13 з 14-ти).

Але лідером в даному показникові є вже відзначена раніше «Трудова Україна», де жоден з п’яти кандидатів не є членом партії.

Щодо поділу за професіями, то у партійних спискаж до Луцькради найбільше зібралося представників бізнесу – 151 людина. Звісно, сереж них - і директор ТзОВ «Континіум-Трейд» і приватний підприємець Парфенюк.

Лікарів серед кандидатів-«списочників» – 31 чоловік. Найбільше їх у «Єдиному Центрі» (7 з 25-ти).

Також, не відстають освітяни, яких у списках – 31 людина. Повністю з них сформовано список партії «Солідарність жінок України» - три завідувачів дитсадків, 1 директор НВК і одна голова профспілки працівників освіти та науки.

Очевидно, прагнуть знайти роботу у міській раді 24 особи, що в документах у графі «місце роботи» написали «тимчасово не працюю».

Певно, «новинкою сезону» стане 7 керівників ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків), які в разі свого проходження, ймовірно, будуть пропагувати тему ОСББ, як альтернативу міським ЖКП.

Окрім того, списки двох партій повністю складаються з представників однієї професії – «Відродження» (усі двоє - залізничники) і Партія промисловців і підприємців (усі п’ятеро - підприємці).

Цікаво й те, що з нині діючого складу Луцької міської ради 15 кандидатів не балотуються у жодному зі списків.

Довідково:

Партії, які беруть участь у виборах депутатів Луцької міської ради за пропорційною системою: Партія регіонів (25 членів передвиборчого списку) Молода Україна (5), Народна Партія (17), "Наша Україна" (25), ВО "Батьківщина" (48), Єдиний Центр (25), "Сильна Україна" (24), Українська партія (15), Партія "Реформи і порядок" (10), "За Україну!" (23), Соціалістична партія України (8), Європейська партія України (15), "Зелені" (10), "Трудова Україна" (5), Аграрна партія України (2), "Фронт Змін" (24), "Народна влада" (4), ВО "Свобода" (25), Українська соціал-демократична партія (18), Українська республіканська партія "Собор" (20), "Громадянська позиція" (15), "Українська платформа" (5), "Наш дім" (5), Партія Народної довіри (28), Ліберальна партія України (14), Партія вільних демократів (17), Комуністична партія України (20), Народний рух України (8), "Український Демократичний Альянс за Реформи (УДАР)"(5), "ПОРА" (8), "Союз анархістів України" (3), "Рідна Вітчизна" (8), "Християнсько-демократичний союз" (11), "Справедливість" (16), Конгрес Українських Націоналістів (3), Демократична партія України (17), "Відродження" (2), Партія промисловців і підприємців України (5), "Солідарність жінок України" (5)

Зю Побережнюк і Анатолій Котлюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
технік Показати IP 29 Жовтня 2010 19:47
Хто найбільше себе піарить-відповідно,а то й ще набагато більше витягне з бюджету нашого міста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus