USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Карточки луцьких пацієнтів «запхають» у комп’ютер

26 Листопада 2009 12:19

У Луцьку триває робота над створенням єдиного медичного паспорта пацієнта. Це дозволить значно поліпшити рівень надання послуг із охорони здоров’я, – стверджують чиновники. Сьогодні, 26 листопада, це питання розглянув виконавчий комітет Луцької міськради.
Як розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель, «комп’ютеризація вже ввійшла в наше життя і без неї ми жити не можемо».
Він додав, що введення комп’ютерного документообігу дозволить зекономити суттєві кошти. Планується створити одну медичну форму на кожного пацієнта лікувальних установ міста в електронній базі даних. Це, приміром, сприятиме посиленню конфіденційності, адже в реєстратурі часом будь-хто може взяти карточку. «Це – додатковий крок до створення єдиного медичного паспорта пацієнта», – зауважив Федір Кошель.
За його словами, користуватися комп’ютером уже вміють і всі луцькі медсестри, «спочатку, правда, на рівні ігор». Кошель розповів, що в закладах охорони здоров’я вже встановлено понад дві з половиною сотні комп’ютерів, однак потрібно довести цей показник до 400 комп’ютерів та 120 ноутбуків – пише  ЗІК.
Федора Кошеля підтримала і керівник Луцької амбулаторії загальної практики – сімейної медицини Лідія Кривдік. Вона запевнила, що наразі ця установа потребує комп’ютерної техніки.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Igor Показати IP 26 Листопада 2009 12:49
А хто буде займатись розробкою ПЗ ? і тут не тільки компютери потрібні але єдина мережа.
Юка Показати IP 26 Листопада 2009 15:39
і збою програми не уникнути, і людей вчити працювати з компом. Трохи проблем буде, а ще більше часу на це згаять
seal Показати IP 26 Листопада 2009 20:49
до Юка. Так з чогось починати ж треба. Нічого страшного - навчаться. А проблем немає там, де нічого не робиться. А комп'ютерна база з даними хворих давно потрібна. У 21 столітті вже якось несерйозно все ще записувати на папірцях. Особисто я схвалюю створення такого медичного паспорта.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus