USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Кодекс водія маршрутки в Луцьку: білий верх - чорний низ

22 Травня 2013 18:57
Водіям маршрутних таксі не можна буде вживати нецензурну лексику, палити, слухати «шансон» тощо відповідно до нового «Етичного кодексу водія».

Про це йшлося під час обговорення «кодексу» у Луцькому коворкінг-центрі «Репортер» 22-ого травня.
«Етичний кодекс водія» - документ, в якому визначено, як повинен себе поводити водій маршрутного таксі на робочому місці, незабаром може з’явитися у маршрутках міста.

Кодекс розробляли депутати міської ради, заступник мера, перевізники, Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив.

Головна мета «Етичного кодексу водія» - підвищити відповідальність водія таксі та маршрутки за безпеку та комфорт пасажирських перевезень, а також поліпшення їх якості.

Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавринюк зазначив: «Про те, що кодекс потрібен, ніхто не сперечався. Водії теж сказали, що вони «За»».

На думку ініціаторів «кодексу», назріла необхідність прийняття такого документа. Адже це перший крок до підвищення культури поведінки між водіями та пасажирами.

Зокрема, згідно з цим документом, водій повинен бути толерантним, відповідно одягненим, не палити і не їсти під час руху, не хамити і не вмикати музику, не відкривати вікно без дозволу пасажирів.

Виписали ще низку принципів і заборон, але деякі положення ще відкоригують. Кінцевий варіант депутати Луцької міської ради Роман Романюк і Роман Бондарук подадуть на сесію.

«Кодекс» повинен бути у кожній маршрутці, - кажуть автори документу. За його порушення передбачено дисциплінарне покарання, однак поки що не визначили механізм, яким чином це будуть здійснювати. Окремі учасники обговорення висловили сподівання, що «Етичний кодекс водія» не буде лише декларативним і дасть результат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
сонечко Показати IP 22 Травня 2013 19:12
Скорее бы его приняли!И надеюсь,что этот кодекс предусматривает не только внешний вид водителя,музыка и т.п.,а и задаю в который раз вопрос "КОГДА ВОДИТЕЛИ ПЕРЕСТАНУТ РАЗГОВАРИВАТЬ ВО ВРЕМЯ ДВИЖЕНИЯ МАРШРУТНОГО ТАКСИ ПО МОБИЛЬНОМУ???
Вінстон Показати IP 22 Травня 2013 20:35
Серйозно задрало! Коли воділа базарить по мобілі то нормально, а коли до тебе позвонили то харю рве козел!
???? Показати IP 22 Травня 2013 20:59
Класне фото,,, респект
зірка Показати IP 22 Травня 2013 21:19
Цілком згідна із "сонечком". У Німеччині категорично заборонено водіям розмовляти по мобільному. Штраф 60 євро. І не допоможе, чи ти міністр чи президент. Йдеться про безпеку!
Лучанин до зірка Показати IP 23 Травня 2013 01:14
Так і в нас це заборонено ПДР! Їх хтось штрафує? Чи ви наївно думаєте що з прийняттям нового документу з'являться люди які забезпечать його виконання? В нашій державі таких немає!!! Верховна Рада з урядом приймає тисячі законів, до того ж дуже гарних законів, але жоден з них не виконується. Якби виконувалась хоч їх чверть, то не ми б за Євросоюзом бігали, а він за нами!
небайдужа Показати IP 22 Травня 2013 21:32
Нехай спочатку навчаться прибирати вчасно в маршрутках--про що ми говоримо взагалі....
23 Показати IP 22 Травня 2013 21:56
ще класно запровадити тим хто а маршуттці по мобільному говорить 60 євро, і тим, хто не оплатив проїзд - штраф. Тоді точно мерседеси їхздимуть по місту!!!
Олеся Показати IP 22 Травня 2013 23:08
Згідна. Коли доживемо до того часу, коли з маршрутних таксі пасажири виходитимуть чистими і без пилюки на зубах. Хотілося б, аби наше міське керівництво хоча би раз проїхалось у такому транспорті, де бруд і пилюка роками не прибираються.
Лучанин Показати IP 23 Травня 2013 01:32
Шановні, перш за все треба звернути увагу на безпеку перевезень пасажирів та мінімальну культуру водіїв, а саме щоб не затискали дверима пасажирів, навчились користуватись дзеркалами, не зупинялись в калюжі чи багнюці, не створювали гонки, не хамили, видавали квитки за кожну проплату, як це роблять кондуктори, а не розкидали їх біля себе (в кращому випадку) - бери якщо хочеш, зупинялись на вимогу пасажирів (15, 15а), дотримувались графіку руху. Все інше є не стільки необхідним, як дуже бажаним, так і може ще трохи зачекати. Погодьтеся, набагато гірше вилетіти з чистої маршрутки з гарно вдягнутим водієм, який тобі нахамив, в багнюку, ніж нормально вийти з пильної не отримавши жодного стресу. І обов'язково повинна бути хоч якась відповідальність власників за підбір подібного персоналу.
Mangol Показати IP 23 Травня 2013 08:11
Шановні журналісти: правильно "Петро ЛаврИнюк"
w Показати IP 23 Травня 2013 09:01
як добре, шо я їжу на машині
Корінний лучанин до w Показати IP 23 Травня 2013 09:11
Ну і як там "НА МАШИНІ" ?
Корінний лучанин ответ до Корінний лучанин Показати IP 24 Травня 2013 11:04
тебе , холоп, не понять, как ездить - на вонючих гамновозках продолжай путешествовать, адью
А хуху не хохо Показати IP 23 Травня 2013 09:15
Згідний з багатьма дописувачами,але й потрібно звертати на вартість перевезення у Луцьку - 2 гривні.ЦІна-якість.На сході по 3 гривні раком в "Газельках" їздять і всі мовчать,і всі довольні...
Секонд Хенд до А хуху не хохо Показати IP 23 Травня 2013 09:45
Шановний, повірте, в нашому місті вас і за 20 грн висадить в калюжу з бруднющої маршрутки з писклявимим гальмами, водій з цигаркою в зубах і мобільним біля вуха, попередньо вам нахамивши. А ви будете мовчати, бо на сході по 25. Тут йдеться не про вартість проїзду, а про культуру обслуговування. Чи ви вважаєте що рівень культури водіїв пропорційний сумі оплати проїзду?
Шановній...Хенд до Секонд Хенд Показати IP 23 Травня 2013 16:44
З писклявими гальмами-буває,з цигаркою в зубах-наклеп,мобільний біля вуха-50%(в інших у вусі блютуз),нахамивши-тільки неадекватним пасажирам,п"яним,обкуреним.Я вважаю,що рівень культури водіїв пропорційний сумі оплати проїзду!!!Обгрунтувати???
Лучанин до Шановній...Хенд Показати IP 23 Травня 2013 22:35
Обгрунтуйте, будь ласка. Цікаво побачити залежність. Власне я бачу іншу сторону - зворотньо-пропорційну - чим більше мають, тим більше "кладуть" на пасажирів. Можу довести, для початку: якщо можна зібрати "план" з десятьма пасажирами "на борту", то для чого зупинятись кожному пасажиру, якщо ззаду їде конкурент, з вітерцем і дихати легше ...
андрiй76 Показати IP 23 Травня 2013 10:49
Цікаво,а кодекс для неадекватних пасажирів (пяних,обкурених і т.д.) не передбачається найближчим часом?..
Anonymous Показати IP 23 Травня 2013 11:23
СЛЫШУ ОТ ВСЕХ ТУТ ТОЛЬКО СЛОВЕСНЫЙ ПОНОС ..... ВЫ НА СЕБЯ ПОСМОТРИТЕ, А ПОТОМ МАРШРУТЧИКОВ ОБСУЖДАТЬ БУДИТЕ ..
До DaBass до Anonymous Показати IP 23 Травня 2013 16:39
Уважуха 100%!!!На себе нехай коден подивиться.
gucci black friday Показати IP 2 Грудня 2013 03:54
nice articles

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus