USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Комунальники прогнозують підтоплення через відлигу в Луцьку

22 Грудня 2009 13:06
Через прогнозоване різке потепління цього тижня в обласному центрі можливе підтоплення житлових будинків, особливо на Омелянівському масиві. Талі води ймовірно підтоплять і мікрорайони індивідуальної забудови.
 
Під час оперативної наради директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький розповів, що на з початку снігопадів на вулиці міста висипали чверть усіх запасів піщано-сольової суміші, заготовлених на цьогорічну зиму. Проте Кубіцький на прохання мера не оприлюднив, скільки саме піску і солі витрачено на безпеку слизьких доріг. Мовляв, цю статистику лучани все одно не оцінять.
 
На продовження теми міський голова Богдан Шиба наголосив, що потрібно врахувати гіркий досвід першого цьогорічного снігопаду і системно проводити заходи, щоб на дорогах не нагромаджувалися кучугури снігу. Щодо можливого підтоплення, то луцькі комунальники мусять тримати зв\'язок із рятувальниками МНС. У них є техніка для відкачування води.
 
Іван Кубіцький додав, що після снігопадів не було проблем із громадським транспортом. Лише один тролейбус на засніженій дорозі паралізував рух центром міста на півтори  години. Не зміг виїхати на гірку і закляк посеред траси. «Можливо, пригода трапилася через старі шини. Може, через піщано-соляну суміш», - припустив Іван Кубіцький. У підсумку, він назвав ситуацію із луцькими дорогами і снігом контрольованою.
 
Міський голова Богдан Шиба має певні претензії до роботи «господарки» міста через прибирання вулиць у нещодавню хурделицю. Він наголосив, що власноруч інспектував прибирання засніжених луцьких шляхів. Мер висловив претензії до луцьких водіїв, які, на його думку, не дбають про власну безпеку. Адже більшість водіїв досі їздять на літніх, а іноді й «лисих» шинах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
seal Показати IP 22 Грудня 2009 13:19
Викликає подив відмова п.Кубіцького оприлюднювати статистику. Чому це він розписується за те оцінять лучани ці цифри чи ні??? Чиновник повинен виконувати роботу і звітуватися про неї, а не висловлювати припущення про оцінку. Особливо ці дані оцінили ті кілька десятків лучан, які через слизькість тротуарів потрапили до травмпункту.
seal Показати IP 22 Грудня 2009 13:24
А ще цікаво. Паралізація руху на півтори години в центрі міста - це що : так собі, пустячок, ніким не помічена дрібничка? А "схвальні" відгуки водіїв маршруток про якість розчистки і посипання доріг - це контрольована ситуація?
Олександр Показати IP 22 Грудня 2009 14:04
Ще один привід відмивання бюджетних коштів - відлига! Сніг нападав - трагедія століття. В 70-ті роки був набагато більший шар снігу і старіша техніка, але проблем не виникало. Зараз новітня техніка, технології, а для бездарів трагедія. Підтоплення були кожної весни, але ж слід модернізвати дамби та гідросистему загалом, але ж ні. Простіше (вкрасти буде з чого), щоб затопило, а тоді героїчно будемо боротися... Давайте создадим себе проблем, а потом будем героически с ними бороться! Все це шобло, що зараз біля кормушки треба піддати репресіям і привселюдному суду Лінча, а молодь нехай працює, а то молодий спеціаліст зараз нікому не потрібен, місць немає, старих пердунів в шию... Сволоти!
OrestN Показати IP 22 Грудня 2009 22:46
проблема в тому що виборці не мають системи контролю за виконанням владою своїх прямих обов"язків
Юка Показати IP 23 Грудня 2009 22:38
До seal: Кубіцький - особа підконтрольна, наказали "зверху" не оприлюднювати інформації, ось він і підпорядковується. Його діло маленьке - слухати і виконувати вказівки.
Юка Показати IP 23 Грудня 2009 22:40
і знову вкотре викликає здивування той факт, що у подальшій роботі пропонується врахувати досвід першого ЦЬОГОРІЧНОГО снігопаду. а раніше у Луцьку що, сніг не випадав і досвіду ніде було набратися?
seal Показати IP 24 Грудня 2009 00:37
До Юка 23 грудня, 22:38. Кубіцький - особа підконтрольна не сперечаюсь. А чи часом не меру міста він підконтрольний??? Здається йому, чи не так? Тоді, чому ж він на прохання того самого мера відмовляється оприлюднювати цифри? Нестиковочка вийшла.
Юка Показати IP 24 Грудня 2009 00:56
До seal: ви праві, даруйте, не на тих словах у реченні поставила логічний наголос, от і подумала, що мер сам попрохав Кубіцького не оприлюднювати цифри :). запрацювалася я сьогодні :(
seal Показати IP 24 Грудня 2009 09:40
До Юки 24 грудня, 00:56. Та нічого, буває. Бережіть себе і сильно не перепрацьовуйте. Пам'ятник Вам за це не поставлять. ):):):
Юка Показати IP 24 Грудня 2009 14:04
seal,24 грудня, 09:40: на пам'ятник і не претендую. хочеться елементарної поваги, а про неї дуже часто забувають мої найближчі колеги (перевірено на людях) ;(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus