USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Конфлікт у луцькому дитсадку узяв під контроль Табачник

7 Липня 2011 14:11
Ситуацію в Луцьку, де майже півсотні інвалідів реабілітаційного центру хочуть виселити із приміщення дитсадка, у якому вони орендують кімнату, узяв під особистий контроль головний освітянин України Дмитро Табачник.
Про це стало відомо під час колегії 6 липня, – розповідає ICTV.
Нагадаємо, Волинський обласний молодіжний центр реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя» хочуть виселити із приміщення дитсадка, оскільки вважають, що таке сусідство – не на користь дітям, які відвідують дошкільний заклад. У дитсадку пояснюють, що зовнішній вигляд та поведінка інвалідів погано впливають на дітей.
Крім того, приміщення, яке зараз займають інваліди, хочуть переобладнати у ясельну групу.
Міністр освіти схвально відгукнувся про так звану інклюзивну освіту, яка дає можливість дітям із обмеженими можливостями перебувати та навчатися в звичайних дитячих колективах.
За його словами, сусідство здорових діток і малечі з обмеженими фізичними можливостями позитивно впливає на всіх.
«Дитина, яка з дитинства надасть допомогу своєму однокласнику – просто підняти якийсь предмет, розкрити пенал, правильно скласти портфель чи підготуватися до заняття, – вона просто з дитинства буде людянішою, добрішою», – сказав Табачник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Інга Показати IP 7 Липня 2011 14:33
Це - правильно. Невідомо, які діти народяться в здорових дітей. Від цього ніхто не застрахований. Давайте робити добро і привчати дітей змалку до людяності.
Я Показати IP 7 Липня 2011 16:03
"Нагадаємо, Волинський обласний молодіжний центр реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя» хочуть виселити із приміщення дитсадка, оскільки вважають, що таке сусідство – не на користь дітям, які відвідують дошкільний заклад. " Хто так вважає, той сам погано впливає і не тільки на дітей, а й на все суспільство. Погано на дітей впливає телебачення, дибільна реклама, розпуста на рекламних щитах міста, повсюдне вживання пива і т.д.
Лучанин до Я Показати IP 7 Липня 2011 21:39
Абсолютно згідний! Таких чиновників взагалі треба гнати з їх посад без можливості подальшого займання любих посад, які передбачають роботу з людьми.
Вихователь Показати IP 7 Липня 2011 22:56
Цікаво, а Табачнику пояснили, що інваліди, які гуляють на одному подвіррі із дітьми, не є маленькими, а є дорослі по 30-40років. Якби йому це було відомо, певно Табачник не допустив би ляпа "...дитина, яка з дитинства допоможе своєму однокласнику..." Певно пан міністр взагалі нічого не розуміє. А що невже немає у Луцьку інших приміщень? Для чого ця брехня, я чула, що інвалідів планують переселити, а не виселити... це вже хтось накручує
Я до Вихователь Показати IP 8 Липня 2011 10:51
По-перше, там якщо і є дорослі, то не всі, по-друге, а яка різниця кому дитина буде співчувати: чи дорослому інваліду чи юному? Пам"ятаю у дитинстві спокійно спілкувались із інвалідом дитинства, яка була найстаршою дитиною у сім"ї моїх друзів. Різниця була більш, ніж десять років. І ми, малі діти, настільки звикли до неї, що не помічали, що вона не така як ми(ледве ходить, кривенька, говорить не чітко).І просто стаєш розуміти, що вони такі самі люди як і інші, тільки відрізняються зовнішністю. А ми від них відрізняємся чорнотою душі. Маючи ноги і руки, дивлячись здоровими очима на світ, чуючи його ми завжди чимось незадоволені. А в чому ви вбачаєте ляп? В тому що дитина побачить чийсю біду? Так вчіть співчувати дитину, і тоді, старші люди у маршрутках не будуть чути слова:"Чому я вам маю уступати місце? Сидіть дома і не їздіть у час-пік нікуди" Я не розумію, чому інвалід - це страшно, а розпуста на вулицях міста - це норма? Східне прислів"я: "Я жалівся на те, що у мене немає взуття, поки не побачив людину, у якої немає ніг".
smelnyk Показати IP 8 Липня 2011 02:02
А я свою дитину інваліда по зору ніколи би не віддав до загальної школи чи садка, щоб там насміхалися здорові діти, що вона в окулярах. Я мовчу про педагогів. Нам ще дуже далеко до інклюзивної освіти.
пан Коцький Показати IP 8 Липня 2011 20:41
гм, мені тут сподобався пан Табачник. Я від нього такого не чекав...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus