USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кошарук оскаржує вибори ковельського мера у суді

5 Листопада 2010 07:23
4 листопада Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправними дії Ковельського міськвиборчкому.

Про це повідомив позивач та кандидат на посаду ковельського міського голови Сергій Кошарук.

Як розповів Кошарук, у підсумковому протоколі, затвердженому Ковельською МВК 2 листопада, знайшлися серйозні помилки. Члени міськвиборчкому недорахували голосів: кількість виборців, які отримали бюлетені, - 22 тисячі 574 особи не співпадала з кількістю виборців, які проголосували – різниця становила 348 голосів. Це стало підставою для кандидата оскаржити протокол.

Нагадаємо, що за результатами протоколу від 2 листопада Ковельської МВК про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі з виборів Ковельського міського голови різниця між кандидатами на посаду ковельського мера Сергієм Кошаруком та Олегом Кіндером складає всього 27 голосів на користь другого кандидата.

Звертаючись до суду, Сергій Кошарук вимагав визнати дії Ковельської МВК незаконними та зобов’язати комісію провести повторний підрахунок голосів з виборів ковельського міського голови.
Та під час судового засідання Ковельська МВК представила суду уточнений протокол,і пояснила, що при складані попереднього протоколу була допущена помилка. В уточненому протоколі кількість виборців співпадала.
Відтак суд не задовільнив позов Кошарука.

Разом з тим Волинський окружний адміністративний суд визнав дії Ковельської МВК протиправними щодо встановлення підсумків голосування першим протоколом, за 2 листопада, в одномандатному виборчому окрузі з виборів ковельського міського голови.

Втім, відмовив позивачу у повторному проведенні підрахунку голосів, оскільки Ковельська МВК надала уточнений та виправлений протокол, в якому всі голоси збігалися.

Сам же Кошарук каже, що буде оскаржувати й другий уточнений протокол, адже зазначає, що за його даними у цьому протоколі немає підписів більшості членів комісії, що робить протокол недійсним за законом.
Також, Кошарук зазначає, що й під час виборів були порушення. До прикладу, каже, що члени однієї з ковельських ДВК видали його спостерігачам протоколи і фактично виставили за двері, замкнувшись зсередини у приміщенні. Втім вчасно подати скарги до МВК вони не встигли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Виборець Показати IP 5 Листопада 2010 08:47
Да, 27 голосів - це ясно обідно. Тут любий дурак судився б...
З Ковеля Показати IP 6 Листопада 2010 15:39
Дурак і судився!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus