USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рожище обрало мера

26 Травня 2014 07:24
Рожищенці обрали мером В’ячеслава Поліщука, а Президентом бачать Петра Порошенка.

День виборів у Рожищі пройшов спокійно

Цьогорічні позачергові вибори характеризуються, насамперед, високою явкою виборців. Це ніби аксіома, яку нам повторювали чи не на кожній дільниці, де довелось побувати.

- На 12 годину у нас проголосувало 630 виборців із 2190 зареєстрованих, а це близько 30 відсотків, - розповідає голова дільничної виборчої комісії № 070781 в Рожищі Марія Котисько.- Приходять цілими сім’ями, тішить усвідомлення виборцем того, що кожен голос у цей нелегкий час на вагу золота.

Щоправда, такий наплив людей створив чималенькі черги, тому дехто, аби не чекати, приходив голосувати пізніше. Знаходились охочі, як-от на дільниці, що розташовувалась у ЗОШ №3 м. Рожище, які прагнули проголосувати ще до початкі її роботи, тобто до 8 ранку.

Цікавий випадок стався на цій же дільниці з бабусею поважного віку, що була заявлена на голосування вдома, але не могла дочекатись представників комісії і двічі приходила самотужки.

Досить активною виявилась і молодь. Прагнучи кращого і, головне, мирного життя для своїх

малесеньких діток, як пояснювали в розмові, приходили голосувати з малечею на руках.

Хоч в пообідню пору явка дещо знизилась, але і перед восьмою годиною вечора окремі виборці ще поспішали проголосувати. Загалом явка виборців на дільницях міста сягнула позначки близько 70 відсотків.

Українські та закордонні спостерігачі

За процесом волевиявлення рожищан 25 травня слідкували не лише представники заявлених кандидатів, а й гості з-за кордону, зокрема Рон Рейнольд Шулер представляв канадську місію спостерігання за виборами. Суттєвих порушень спостерігачами на дільницях міста зафіксовано не було. Проте деякі прикрі ситуації все ж траплялись. Наприклад, з далекої Італії прилетіла, аби проголосувати, Валентина Бальбуза, але в списках виборців себе не знайшла. Натомість інший рожищанин, не отримавши запрошення на вибори, відстояв своє право у суді, за рішенням якого і був внесений у список виборців на своїй дільниці.

Кримчани голосували у Рожищі

Високе почуття громадянського обов’язку привело на виборчу дільницю №070785 у Рожищі і сім’ю кримчан, котрі після анексії Криму переїхали на материкову Україну і проживають у родичів. Молоді люди мріють повернутись у рідну домівку і вірять, що Україна буде єдиною і неподільною

- Маючи велике бажання волевиявлення, ці люди завчасу оформили всі необхідні для голосування не за місцем прописки документи,- коментує ситуацію голова дільничної виборчої комісії Юлія Михальченко, - тому й проблем із внесення у список не виникло.

Порошенка підтримала більшість

Як стало відомо після підрахунку голосів дільничними виборчими комісіями, більшість рожищан бажає бачити Президентом Петра Порошенка. Свій вибір пояснювали по-різному.

Людмила Гордєй, 63 роки, працююча пенсіонерка:

- Петро Порошенко – це людина з великим досвідом державницької роботи, створив багато робочих місць, виступав разом з народом за ідеї Майдану. Він повинен навести лад в країні.

Іван Луцюк, 38 років, робітник:

- Порошенко – найбільш рейтинговий кандидат, тому проголосував за нього, аби не розпорошувались голоси і, врешті, хтось взяв на себе відповідальність за країну.

На другій сходинці довіри рожищан, але з значним відривом – Юлія Тимошенко, за яку голосувало переважно старше покоління.

- Юлія Володимирівна хоч по тисячі із ощадних книжок вернула, інші ж лише самі збагачуються за рахунок народу, - так пояснила свій вибір пенсіонерка Лідія Артисюк.

Значно підвищив свій рейтинг Олег Ляшко, котрий став третім, «наступаючи міцно на п’яти» лідерці ВО «Батьківщина».

- Голосувати треба за молодих, як Ляшка, котрий ріже правду-матку, - сказав Юрій Паньчук.- А олігархи уже були біля влади і нічого доброго простому люду не зробили.

Місто обрало - молодість

Нагадаємо, що поряд із президентськими у Рожищі відбувались і позачергові вибори міського голови.

Згідно даними Рожищенської територіальної виборчої комісії, новообраним мером міста став місцевий підприємець, член ВО «Батьківщина» В’ячеслав Поліщук, за якого віддали голоси 3393 виборець. Це беззаперечна перемога, адже наступними стали Вадим Пелеш та Ігор Шкільний з результатом у понад тисячу голосів. Щоправда, недосвідченість в управлінських справах та молодий вік нового мера у деяких рожищан викликають сумнів щодо успішного його керівництва містом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
ВОВНЯНКА Показати IP 26 Травня 2014 08:46
Вітаемо тебе Вячеслав і підтримуемо бо уже набридло дивитися на ледачого Музику який нічого для людей не робить а тільки язиком ляпае
рожищанин Показати IP 26 Травня 2014 09:39
Поліщук - чесна і відповідальна людина.. тому і обрали його головою. а думки про "недосвідченість" - то скажу словами Вацлава Гавела, колишнього чеського президента, якого запитали, чому він на найвищі державні посади ставить зовсім недосвідчених людей, які щойно закінчили інститут, він відповів: «Краще 5 років помилок, ніж 50 років саботажу»... В'ячеслав - вперед.. впевнено і мужньо!
Українець до рожищанин Показати IP 26 Травня 2014 22:59
Не встигли вибрати мера, а вже Ж*пу йому лижите...... Бачу діла не буде........
Гранична Показати IP 26 Травня 2014 10:23
Вітаємо з перемогою в виборах,надіємось що Ви будете гідним мером ,прикладом для Вас в роботі і у відношенні до людей мають бути Сергій Замлинний і Афган Алієв.Будьте стійким у рішеннях,не стеліться ні перед ким і ні перед чим,будьте справедливим і хай Вам помагає Господь!
Рожищани Показати IP 26 Травня 2014 10:37
Вітаємо Поліщука! Надіємось, що в нас в місті, так як і державі щось зміниться. Удачі!
Олександр Показати IP 26 Травня 2014 10:45
Слава Богу, що тільки на рік!
знаю тебе до Олександр Показати IP 26 Травня 2014 13:46
Олександр Миколайович, ПНХ зі своїми Масаловими, які не давали і далі не дають дихнути району і місту! православні офіцери ПНХ з району! вам сесія райради показала 21.02 де ваше місце! Ганьба ригівським прихвостням! і не дописуйте більше у нормальні статті з нормальними новинами! Горбач, Мороз, Масалов і КО - ВИ УРОДИ, перші ригіанали в районі, дай вам волю - зробили б тут другий ДАМБАСС! козли!! ганьба вам! люди, де побачите цих кадрів - навіть не вітайтеся! треба раз і назавжди з такими нелюдьми вирішити питання!
Олександр до знаю тебе Показати IP 26 Травня 2014 19:11
Не знаю, за кого ти мене приймаєш, але ці пафосні гасла явно не додають тобі честі. Перш, ніж когось в чомусь звинуватити, подумай добре - ти теж далеко не святий!
Олександр до Олександр Показати IP 26 Травня 2014 19:15
P.S. Жоден із кандидатів не достойний цієї посади, зборище аферистів!
Олександр до Олександр Показати IP 26 Травня 2014 19:25
P.P.S. І одне уточнення: по-перше, я не Миколайович, а Євгенович, по-друге, до регіонів не мав і не маю жодного стосунку, і по-третє, регіонали мені особисто не зробили нічого - ні доброго, ні поганого.
аксу до знаю тебе Показати IP 27 Травня 2014 00:27
то Бурому треба було не в мальованку їхати сотку добирати,а до цих панів заїхати,по пятдесят з ними хряпнути?
і знати не хочу до знаю тебе Показати IP 2 Червня 2014 00:46
коментар було видалено
націоналіст Показати IP 26 Травня 2014 20:16
у нас євгенович то тільк4и мабуть може бути музика. а якщо це так то скажу вам пане євгекноівич відверто пішли ви нах.........
Місцева Показати IP 26 Травня 2014 20:36
Олександр Євгенович у нас ще є Моргун...
Олександр до Місцева Показати IP 26 Травня 2014 23:59
можете не вичисляти мене, я вже кілька років не рожищанин
Вітаємо Поліщука Показати IP 26 Травня 2014 23:05
Жалко мужика...... Надіюсь кабінет освятили.... P/s. Хто з Рожищ, той зрозуміє.....
Рожищанка до Вітаємо Поліщука Показати IP 27 Травня 2014 00:12
Надіємся що Поліщук не буде під каблуком у свох сумнівних довірителів.а рішення буде приймати самостійно і виважено і наведе лалд в нашому містечку Так би хлотілося Поживем побачим
аксу Показати IP 27 Травня 2014 00:12
себе пошкодуй,д**іл(ка).принцип бумеранга знаєш?
Анонім до аксу Показати IP 27 Травня 2014 00:24
Когда меня ужалите жестоко, Я не отвечу тем же… Я сильней! Но суть пойму из данного урока И вы уйдёте в память прошлых дней… Я вас прощу и даже пожалею, И с лёгкостью из сердца отпущу… С обидой жить намного тяжелее. Я лучше близких счастьем угощу… И лучше злобу в сердце не копите, Оставьте уголок для теплоты… Бездомную дворнягу накормите И отыщите детские мечты, В которых вы без маски улыбались И не кололи зависти иглой… Вы где-то обожглись и вдруг сломались, Ведь человек не мог родиться злой… Но знайте, по заслугам воздаётся… И если за спиной судили вновь, То бумерангом всё назад вернётся, А мне вернётся счастье и любовь…
Анонім до Анонім Показати IP 27 Травня 2014 00:38
Я Вас не знаю і знати не хочу але ти себе пожалій і не розкидайся поганими словами я тебе здається не обідила Принцип бумеранга тобі треба знати ЖИЗНЬ - БУМЕРАНГ. К тому ведется: Что отдаете, то и вернется. То, что посеешь — то и пожнешь, Ложью пробьется Ваша же ложь. Каждый поступок имеет значенье; Только прощая, получишь прощенье. Вы отдаете — Вам отдают, Вы предаете — Вас предают, Вы обижаете — Вас обижают, Вы уважаете — Вас уважают… ЖИЗНЬ - БУМЕРАНГ: Все и всем по заслугам; Черные мысли вернуться недугом, Светлые мысли — Божественным светом… Если не думал — подумай об этом!!!
вс Показати IP 27 Травня 2014 00:14
довірителі це хто?
тд і тп Показати IP 27 Травня 2014 00:17
блін,а казали шо буде Вєрка....то ким пихнуть Вєрку а?
ТП і ТД до тд і тп Показати IP 28 Травня 2014 16:28
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus