USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Куди викидають сміття у Луцьку?

4 Лютого 2011 17:20
Екологічна ситуація у Луцьку доволі складна, адже в обласному центрі з 1992 року немає своєї екоінспекції. Тому стежити за ситуацією доводиться посадовцям з області, а це не завжди ефективно через брак кадрів.
Про це розповів начальник відділу оперативного екологічного міжрайонного контролю Держекоінспекції у Волинській області Анатолій Штундін.
Як приклад, в екоінспекції розповідають про оштрафування заступника директора ПФ «Скорпіон-Сервіс» на 850 гривень за те, що фірма не прибрала сміття з території ринку, яку орендує.
«Я звертався до депутатів міської ради з пропозицією створити у Луцьку хоча б сектор чи робочу групу на основі відділу екоконтролю. Це допоможе покращити ситуацію з своєчасною утилізацією сміття і змусить приватні підприємства обласного центру більше піклуватися про благоустрій власних територій», - переконаний Анатолій Штундін.
Хоча начальник відділу екології міської ради Борис Сорока зазначив, що за своєчасну утилізацією сміття у місті Луцьку є кому відповідати. Цим займається департамент ЖКГ.
«А ми (відділ екології – «ВН») спільно із санстанцією лише контролюємо, наскільки громадяни дотримуються закону України «Про відходи». Здійснюємо перевірки, організовуємо прибирання», - зауважив посадовець.
У департаменті ЖКГ говорять, що з проблемою своєчасного вивозу сміття з приватних територій справляються.
«З нового року деякі приватні фірми в районі Центрального ринку відмовилися заключати договори на вивезення сміття, пообіцявши, що будуть робити це самостійно. Однак вони не закупили талонів, які б дозволяли їм утилізацію на сміттєзвалищі в селі Брище. Тоді постало питання, куди ж вони викидають сміття – у кущі? Ми відразу перевірили. Виявилося, що нікуди – сміття лишалося на території», - прокоментував ситуацію начальник відділу санітарного нагляду департаменту ЖКГ Луцька Микола Осіюк.
Матеріали перевірок направили до обласної Держекоінспекції, яка на недобросовісних підприємців, що не викидали вчасно сміття, наклала штрафи від 800 до 1500 гривень.
«Тепер усі ці приватні підприємства заключили договори або придбали талони на вивіз сміття. Сьогодні з цим проблем немає», - запевнив Микола Осіюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Навіяло... Показати IP 4 Лютого 2011 17:35
Так шиба з сорокою і не навчили лучан кидати сміття в смітники...Жаль
Невірюбрехунам Показати IP 4 Лютого 2011 18:24
В районі Центрального ринку чомусь немає смітників. Це нові депутати по своїх хатах порозбирали? Чи нова влада не може скласти собі ціни?
РЕМ Показати IP 4 Лютого 2011 19:27
А муніципальна поліція в міській раді на чолі з Мамосюк що робить? Це їхні обовязки слідкувати за благоустроєм в місті. НАВІЩО ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ???
базарник Показати IP 4 Лютого 2011 23:09
Куди діваються тони сміття з ценртального ринку? В кінці "базарного дня" пройти неможливо на згорівшу зупинку.
МУНІЦИПАЛ Показати IP 6 Лютого 2011 08:35
Що робить Мамосюк - збирає мзду з "базарників", хіба Ви не знали??? А про сміття - воно Мамосюк не не муляє, таке виховання в неї , бо ж її мама сміття викидає в підвал будинку, сусіди поскаржились,ми приїхали, почали складати адмінпротокол , але Мамосюк свою маму відмовилась штрафувавти - підняла лемент, всіх зробила винними, а сміття з підвалу скоренько ЖЕК вивіз до приїзду журналівстів.
Вона -муніципалу Показати IP 2 Березня 2011 13:23
Мамосюк сміття дуже муляє ,бо про це й протоколи складаються та штрафи мешканці платять в міську казну.А от МУНІЦИПАЛА муляє те,що у неї "висока " посада - то візьміть ту посаду собі і попробуйте збирати данину з базарників.Мабуть в вас це получиться дуже добре,бо маєте вже досвід. Легше всього людину оговорити,а от добре щось написати -то ні.Бо таке вже в вас виховання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus