USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку жителів приватного сектору штрафуватимуть за сміття на узбіччях

1 Лютого 2023 21:42
Жителів будинків у приватному секторі в Луцьку штрафуватимуть за сміття на узбіччях. Їм радять придбати контейнери.

Про це розповів Суспільному завідувач відділу благоустрою міського департаменту муніципальної варти Олександр Матрунчик.

Штраф за засмічення території – від 340 до 1 360 гривень.

Із 26 січня працівники департаменту проводять роз’яснювальну роботу з мешканцями приватного сектору неподалік вулиці Львівської. Раніше подібну роботу проводили в Старому місті.

Огляд вулиць проводять зранку. 31 січня інспектори муніципальної варти фіксують стихійні сміттєзвалища на вулиці Львівській у Луцьку і в прилеглому приватному секторі.

«Часто люди викидають сміття у пакетах звечора, а зранку, коли приходимо на чергування, ті пакети розірвані собаками», – каже Олександр Матрунчик.
Лучанам, біля чиїх будинків виявили сміття у пакетах, інспектори видають припис і просять до 10 лютого встановити спеціальні контейнери.
Сміття, яке люди лишають на узбіччях приватного сектору щоранку збирають працівники комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс». Вантажник Адам Калчук каже: спеціальних сміттєвих контейнерів майже ні в кого на Львівській немає.

Читати ще: У Луцьку перевірятимуть, чи жителі приватних будинків мають індивідуальні сміттєві контейнери

«От так ідуть люди біля церкви, сміття валяється, а ми мусимо прибирати і далі їдемо. Людям розказуєш, а вони сваряться, матюкаються, кажуть, що то ваша робота», – говорить вантажник.
Як ми писали, департамент муніципальної варти Луцька спільно із ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» розпочали інформаційну компанію, метою якої є остаточне залагодження проблеми стихійних звалищ побутових відходів, що систематично з’являються обабіч вулиці Львівської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
скептик Показати IP 1 Лютого 2023 22:01
влада ЗОБОВЯЗАНА облаштувати місця для збору сміття
123 Показати IP 1 Лютого 2023 22:17
Мешканці багатоповерхівок платять за вивіз сміття. А бідні приватні будинки що? Без ласки. Це робиться так- кожен приватний будинок зобов'язати придбати бак на сміття. І не один, а кілька( бо сміття сортується). Бак на змішані відходи ( крім пластику, скла і паперу) обов'язковий. І підписання договору з комунальними службами на вивіз відходів . А за засмічення території, або відсутність баку- штраф такий, щоб перехотілося смітити!
скептик до 123 Показати IP 1 Лютого 2023 23:35
почитай закон, вумнік
34 до 123 Показати IP 2 Лютого 2023 06:53
Платять трошки більше. А біднішим лучанам менше срати з балконів, заставляти корчами прибудинкову, розводити голубів, собак котів та пацюків на своїх помойках та врешті заробити на власне приватне житло не в мурашнику! А зараз подумай своєю нешибко розумною головою, як це виглядатиме?! По три контейнери на тротуарі вздовж кожного будинка по всій вулиці? Вчорашні говгоспники лише лозунгами можуть розмовляти!
123 до 34 Показати IP 2 Лютого 2023 08:52
Поїдь в Європу подивися.Як в прибудинкових альтанках стоять баки. І все функціонує. Там під себе не гадять.
Доброго дня. до 123 Показати IP 16 Лютого 2023 11:52
До чого Ви приплітаєте Європу і всіх на світі. З вашими поглядами, які не довші Вашого носу туди не потрапити. Уявіть, що кожен домоволоділець ставить по три контейнери, сортує сміття і все впринципі "як у Європі.", а потім приїжає "Луцькспецкоментранс" і охапкою один за одним не перебираючи закидають усі мішки всередину спецмашини. Думаєте потім вони його теж посортують чи усю масу вивезуть на загальне звалище?? Думайте трошки далі ніж чужа хата.
Гм до 34 Показати IP 2 Лютого 2023 10:09
Ну взагалі у штатах один контейнер, а в Європі сортують. Один контейнер в понеділок вивезеш, а другий в середу.
Вал до 123 Показати IP 2 Лютого 2023 09:08
Повна нісенітниця від жителя шпаківні
123 до Вал Показати IP 2 Лютого 2023 09:51
Ти видно далі своїх ,,хоромів,, не виїжджав. І не бачив як це робиться.
Доброго дня. до 123 Показати IP 16 Лютого 2023 11:47
А в "бідних" приватних будиночках ціна за вивіз сміття більша ніж у багатоквартирному будинку. Тільки на даному відео я таких будинків не бачив, прості люди, звичайні пенсіонери. Вам певно всліпило. Щодо договору про вивіз сміття, то він є загальнообов'язковим, він являється договором приєднання і не потребує узгодження із сторонами, останній є офіційно висвітленим 21.01.2022 року на сайті Луцької міської ради, а тому офіційно "добровільно-примусово" його уклали усі. Ви щось читайте перш ніж писати маючню
Алекс Показати IP 2 Лютого 2023 08:19
Ще б на вул. Путінцеву (Волонтерську) завітали. Тут робиться не краще. Краще нагадити сусіду, хай прибирає - ніж купити контейнер і ставити в себе біля двору. А до муніків звертались неодноразово. Тільки вони приходили в ті дні, коли немає вивозу сміття. ВИВІЗ СМІТТЯ НА ВУЛ. ПУТІНЦЕВА СЕРЕДА І СУБОТА - на випадок, якщо муніципали будуть читати коменти.
Саша Показати IP 2 Лютого 2023 21:00
Приватні будинки платять більше ніжтприписані в квартирі. А сортувати, то ще й нам доплачувати мають, адже цей мусор "відсортований" гроші коштує. Якщо в селах громада сортує, то їм забезпечують безоплатне вивезення цього сміття. А тут вумники хочуть щоб їм платили купу грошей, сортували і баки купували, а натомість приїде машина з п'янючими мусорщиками, які навіть з баку умудряються порозкидати, а потім прийде муніципал і за сміття штраф спише.
123 до Саша Показати IP 2 Лютого 2023 22:04
Ти би гроші і від матері хотів, щоб тобі заплатила, бо тебе народила. Всі навколо тобі винні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus